RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou, recepty Bramborové lívance s koprovou brynzou, Bramborové, lívance, koprovou, brynzou


Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou

Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Bramborové lívance s koprovou brynzou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
450 g hrubé mouky 230 g ve slupce vařených brambor 2 celá vejce 150 ml vlažného mléka 25 g čerstvého droždí 2 rovné (čajové) lžičky soli lžička cukru hladká mouka na vál a 2 lžičky na droždí olej nebo sádlo na smažení 250 g brynzy 2 lžíce koprové nati 4 - 6 lžic zakysané smetany sůl podle chuti.

Bramborové lívance s koprovou brynzou
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou

Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou:
Příprava těsta: Do mouky smíchané se solí uděláme důlek. Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou moukou. Pak si oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a najemno je nastrouháme. Když vzejde kvásek, přidáme vajíčka, mléko a brambory. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota, vytvoříme bochánek a přikryjeme jej pokličkou. Těsto necháme asi hodinu na teplém místě kynout. Brynzová směs: Mezi tím vidličkou rozmačkáme brynzu, přidáme kysanou smetanu, kopr a sůl podle chuti (- každá brynza je jinak slaná, někdy není vůbec potřeba dosolit, tak pro jistotu ochutnejte). Směs uložíme do lednice. Tvarování a smažení lívanečků: Na vál pomoučený hladkou moukou dejte asi 4 lžíce vykynutého těsta a posypejte je moukou i z vrchní strany. Pak válečkem vytvořte ovál o tloušťce asi 1,5 cm. Skleničku o vhodném průměru si "namočte" do hladké mouky a vykrajujte kolečka. Ta vkládejte do středně vyhřátého oleje na lívanečník nebo na pánev. Smažte po obou stranách dozlatova. Hotové lívanečky pokládejte do mísy vyložené papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečený tuk. Lívanečky podávejte horké i studené se lžičkou brynzové směsi, ozdobené snítkou kopru.

Poznámka k receptu na Bramborové lívance s koprovou brynzou:
Lívance jsou skvělé i potřené česnekem a posypané sýrem - jako langoše. Výborně chutnají také k polévkám (hrachová, bramborová, česnečka...) A když je méně osolíte, můžete je jíst nasladko.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové lívance s koprovou brynzou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72
  • Datum vložení: 08.10.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 450 g hrubé mouky 230 g ve slupce vařených brambor 2 celá vejce 150 ml vlažného mléka 25 g čerstvého droždí 2 rovné (čajové) lžičky soli lžička cukru hladká mouka na vál a 2 lžičky na droždí olej nebo sádlo na smažení 250 g brynzy 2 lžíce koprové nati 4 - 6 lžic zakysané smetany sůl podle chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové lívance s koprovou brynzou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové lívance s koprovou brynzou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové lívance s koprovou brynzou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist