RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Bramborová jídla povidla

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhl

Recepty - Bramborová jídla povidla

Bramborová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhlení. Přidejte k jídelníčku pár lehkých cviků a vejdete se znovu do všech úžasných kousku svého šatníku.Brambory mají tolik plus, až se tomu nechce věřit. Nejenže dokonale zasytí a dodají tělu chybějící energii, ale obsahem vody, komplexních uhlohydrátů a minerálních látek patří k těm nejlepším potravinám k dosažení štíhlé linie. Obsah kalorií na 100 g je ještě nižší než v jogurtu a vitamin C, který se v nich nachází v hojném množství, výborně spaluje tuky a stará se o stabilní hladinu cukru v krvi.

Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek. Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně též už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů. Povidla se používají jednak přímo jako sladká pomazánka na chleba či jiné pečivo, jednak jako sladká náplň do pečiva (buchet, koláčů, šátečků aj.) a dalších pokrmů (např. kynutých knedlíků). Jejich užívání bylo hojnější v minulosti, kdy trvanlivá povidla představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem Vytvoříme bramborové těsto. Z něj vyválíme nohavičku, nožem ukrajujeme kousky a pomocí válečku tvoříme placky - asi jako palacinky. Smažíme na pánvi na trošce oleje po obou stranách do zlatova. Poté mažeme povidlama podle chuti, sypeme mákem smíchaným s...
Nejlepší recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky
Jizerské tvarohovo-bramborové placky Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (na jemných slzičkách), případně rozmixujeme. Rozinky vypereme v horké vodě (není třeba je namáčet), přidáme s ostatními ingrediencemi k bramborám a pořádně vypracujeme těsto pomocí vidličky nebo vhodn...
Bramborové taštičky s povidlím
Bramborové taštičky s povidlím Na vál dáme mouku, krupici, osolíme, přidáme najemno nasrouhané brambory a vejce. Vypracujeme těsto, které vyválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi tři milimetry. Radýlkem nakrájíme na čtverce 8 x 8 cm. Do prostředka každého dáme truchu povidel smíc...
Nejlepší recept na Bramborové placičky s povidly nebo marmeládou
Bramborové placičky s povidly nebo marmeládou Uvařené a vychladlé brambory pomeleme, přidáme celá vejce trošku soli, hladkou mouku a vypracujeme v mírně tužší těsto. Vál poprášíme hladkou moukou, vyválíme plát asi 3-5 mm. Vykrajujeme placičky hrnkem nebo něčim podobným. Na pánvi rozpálíme olej a ...
Bramborové placky s tečkami
Bramborové placky s tečkami Brambory si uvaříme dopředu, vychladlé je nastrouháme přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, z těsta váleček a z něho ukrájíme kousky asi 4 cm široké. Ty na hladké mouce rozválíme na placky asi o průměru 15-20 cm a široké 3 mm. Pečem na su...
 
Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla

Bramborová jídla

Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist