RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Brabantské dortíčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Brabantské dortíčky, recepty Brabantské dortíčky, Brabantské, dortíčky


Recept na Brabantské dortíčky

Recept na Brabantské dortíčky je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné. K přípravě Brabantské dortíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200gr hladké mouky, 160 gr. másla, 80 gr. práškového cukru, 80 gr mletých ořechů, trochu skořice, Krém z jíšky: 150 gr másla, 80 gr hladké mouky, 1/4 l silné kávy, 150 gr práškového cukru, 1 vanilkový cukr Na ozdobu: oříšky, loupané mandle nebo hotové zdobení Dr Oetker poleva.

Brabantské dortíčky
Zvětšit obrázek

Recept na Brabantské dortíčky

Recept na Brabantské dortíčky:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme odpočinout a na pomoučeném vále vyválíme na plát a formičkami vykrajujeme nejlépe oválky, které přeneseme na plech a pečeme při 150 st. asi 20 min. Upečené spojíme krémem, dozdobíme polevou, oříškem, mandlí nebo hotovým zdobením Dr. Oetkera. Krém: z 50 gr másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlou černou kávou, vymícháme dohladka a chvíli povaříme. Zbylé máslo utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem a po troškách za stálého šlehání vmícháme vychladlou kávovou kaši. Slepená kolečka ozdobíme polevou, přilepíme oříšek, mandli nebo posypeme hotovým zdobením.

Poznámka k receptu na Brabantské dortíčky:
Tyto dortíčky u nás každoročně o Vánocích sklízí velký úspěch hlavně díky použitým ořechům a skořice v těstě. Krém ráda používám z jíšky, není totiž tak tučný jako z másla nebo jiného tuku a tohle množství mi stačí na slepování dvou druhů cukroví. Pokud se ho někdo z vás rozhodne připravit jen na jeden druh cukroví, pak je vhodné ho udělat jen z poloviční dávky. Zdroj: starý rodinný recept po babičce

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brabantské dortíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ivulinka (Ivana)
  • Datum vložení: 10.02.2011
  • Počet porcí: 20-25 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
  • Suroviny: 200gr hladké mouky, 160 gr. másla, 80 gr. práškového cukru, 80 gr mletých ořechů, trochu skořice, Krém z jíšky: 150 gr másla, 80 gr hladké mouky, 1/4 l silné kávy, 150 gr práškového cukru, 1 vanilkový cukr Na ozdobu: oříšky, loupané mandle nebo hotové zdobení Dr Oetker poleva
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brabantské dortíčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brabantské dortíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brabantské dortíčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist