RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč), recepty Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč), Božský, JAREK, (JAhodovo-REbarborový, Koláč)


Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)

Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč) je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Drobenka: 70 g třtinového cukru 70 g pískového cukru 1 skořicový cukr špetka soli 230 g hladké mouky 150 g másla Ovoce: 500 g loupané a pokrájené rebarbory 500 g očištěných a pokrájených jahod 150 g krupicového cukru půl balíčku vanilkového pudinkového prášku Těsto: 2 velká vejce 2 žloutky 160 g zakysané smetany 260 g hladké mouky 200 g cukru (půl na půl třtinový a pískový) 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody půl lžičky soli 180 g másla, změklého, pokrájeného na kousky.

Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)
Zvětšit obrázek

Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)

Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč):
Připravíme si drobenku smícháním všech surovin, prsty spojíme směs tak, aby se dělaly hrudky. Můžeme odložit do lednice. Dále si dáme do mísy rebarboru, jahody, cukr a pudinkový prášek a vše promícháme. A jdeme na těsto. V jedné nádobě promícháme vejce, žloutky a zakysanou smetanu. V druhé míse nebo v robotu smícháme mouku, cukry, sodu, prášek do pečiva, sůl a máslo. Přidáme si lžíci směsi z vajec a smetany a zpracujeme vlhké těsto (já dělala prsty) a postupně přidáme i zbytek směsi z vajec a smetany (na to už použijeme vařečku). Třičtvrtě těsta vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše. Na těsto navršíme směs ovoce a lžící na něj klademe kopečky zbylého těsta - cik cak, kam se zrovna vejde. Navrch rovnoměrně nasypeme drobenku, aby pokryla celou plochu koláče. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů, pečeme 45-50 minut, zkusíme páratkem, zda je koláč upečený. Měl by být krásně zlatavě hnědý.

Poznámka k receptu na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč):
Inspiraci jsem čerpala z časopisu Albert z roku 2011. Koláč je vynikající, hlavně druhý den je hezky odležený, šťavnatý a přitom s křupavou drobenkou. Ráda se k němu budu vracet.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: katyvypl
  • Datum vložení: 04.07.2013
  • Počet porcí: velký plech 30x40 cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Drobenka: 70 g třtinového cukru 70 g pískového cukru 1 skořicový cukr špetka soli 230 g hladké mouky 150 g másla Ovoce: 500 g loupané a pokrájené rebarbory 500 g očištěných a pokrájených jahod 150 g krupicového cukru půl balíčku vanilkového pudinkového prášku Těsto: 2 velká vejce 2 žloutky 160 g zakysané smetany 260 g hladké mouky 200 g cukru (půl na půl třtinový a pískový) 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody půl lžičky soli 180 g másla, změklého, pokrájeného na kousky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na božský jarek (jahodovo-rebarborový koláč), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist