RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Borůvková Charlotta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Borůvková Charlotta, recepty Borůvková Charlotta, Borůvková, Charlotta


Recept na Borůvková Charlotta

Recept na Borůvková Charlotta je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Borůvková Charlotta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
° 5ks vajec ° 120g cukr krupice ° 150g hladké mouky ° 2 lžíce vody ° 100g borůvkové marmelády ------------------------------- NÁPLŇ: ° 150g cukru krupice ° 300ml mléka ° 4 žloutky ° 30g želatiny ° 400g borůvek °400ml smetany ke šlehání ---------------------------.

Borůvková Charlotta
Zvětšit obrázek

Recept na Borůvková Charlotta

Recept na Borůvková Charlotta:
1) Vejce s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do pěny a odstavíme. Do pěny zlehka vmícháme mouku a nakonec 2 lžíce vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme při 200°C asi 8 minut. Vychladlý korpus potřeme borůvkovou marmeládou, stočíme do rolády a vložíme do lednice zatuhnout. 2) Cukr svaříme se 2/3 mléka. Polovinu zbylého mléka rozšleháme se žloutky a za stálého míchání pomalu přilijeme do vroucí směsi ( již nevaříme ). Zbytek mléka smícháme se želatinou a necháme nabobtnat. 3) Smetanu vyšleháme ne pevnou šlehačku. Borůvky rozmixujeme. Do vychladlé mléčné směsi přidáme rozmixované borůvky ( 2/3 ) i rozpuštěnou želatinu a šlehačku. Směs necháme v chladu, dokuď neztuhne. 4) Mezitím nakrájíme z rolády tenké plátky a vyložíme jimi půlkulatou formu, tu naplníme polovinou smetanové směsí, na ni rozložíme další roládové plátky a navršíme zbylý krém. Formu uzavřeme zbylými rolkami a vložíme do chladna. Ztuhlý moučník vyklopíme.

Poznámka k receptu na Borůvková Charlotta:
Jednou jsem jí dělala podle časopisu, ze kterého je to sem přepsáno.Je opravdu dobrá.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Borůvková Charlotta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Makynhka (Markéta Velecká)
  • Datum vložení: 30.03.2012
  • Počet porcí: 16Ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: ° 5ks vajec ° 120g cukr krupice ° 150g hladké mouky ° 2 lžíce vody ° 100g borůvkové marmelády ------------------------------- NÁPLŇ: ° 150g cukru krupice ° 300ml mléka ° 4 žloutky ° 30g želatiny ° 400g borůvek °400ml smetany ke šlehání ---------------------------
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na borůvková charlotta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Borůvková Charlotta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Borůvková Charlotta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist