RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Boršč z Arbatu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Boršč z Arbatu, recepty Boršč z Arbatu, Boršč, Arbatu


Recept na Boršč z Arbatu

Recept na Boršč z Arbatu je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Boršč z Arbatu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g hovězího předního masa 200 g vepřové plece 100 g uzené vepřové kýty 100 g špeku 2-3 hovězí kosti 1 cibule 2-3 bulvy červené řepy (podle velikosti) hrst bílého zelí, nakrájeného na kousky 1 mrkev 1 kořenová petržel 1/2 celeru 100 g cherry rajčat 3 lžíce rajského protlaku 100 ml smetany ke šlehání 3-4 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 1 lžička nového koření 2 ks bobkový list cukr ocet citrónová šťáva černý mletý pepř sůl k podávání: hustá zakysaná smetana nasekaný kopr.

Boršč z Arbatu
Zvětšit obrázek

Recept na Boršč z Arbatu

Recept na Boršč z Arbatu:
Kosti, vepřové a hovězí maso vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme na osminy nakrájenou cibuli s omytou slupkou, bobkový list, nové koření, osolíme a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která se vytvořila na povrchu, snížíme teplotu a vaříme, dokud není vepřové maso měkké. Potom ho vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vývar s hovězím a kostmi vaříme dál, dokud není měkké i hovězí. Vývar scedíme, odstavíme a hovězí maso nakrájíme na stejné kostičky jako vepřové. Během přípravy vývaru a masa do polévky uvaříme doměkka (zhruba 30-40 minut) neoloupanou červenou řepu v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Řepu poté oloupeme a pokrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nahrubo nastrouháme, špek nakrájíme na velmi drobné kostičky, uzené na kostičky o něco větší, zelí na přiměřeně velké kousky a cherry rajčátka na poloviny. V okamžiku, kdy je vývar scezený a horký a všechny suroviny nakrájené, necháme v hrnci rozpustit kostičky špeku se dvěma lžícemi másla. Přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme ji až do doby, kdy je zlatavá a zhruba o dvě třetiny zmenší svůj objem. Poté zasypeme hladkou moukou, promícháme, prosmahneme a vlijeme celé množství horkého vývaru. Přidáme rajský protlak, hovězí maso, červenou řepu, zelí, rajčátka a vaříme na mírné teplotě 30 minut. Ochutíme dvěma lžícemi cukru, třemi lžícemi octa a jednou lžící citrónové šťávy. Po této půlhodině přidáme vepřové a uzené maso, vlijeme smetanu a dochutíme pepřem, případně solí, cukrem nebo octem. Ještě chvilku necháme probublávat. Podáváme se lžící zakysané smetany a nasekaným čerstvým koprem.

Poznámka k receptu na Boršč z Arbatu:
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla recept napsat a poskytnout. Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů... Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boršč z Arbatu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 10.05.2012
  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 400 g hovězího předního masa 200 g vepřové plece 100 g uzené vepřové kýty 100 g špeku 2-3 hovězí kosti 1 cibule 2-3 bulvy červené řepy (podle velikosti) hrst bílého zelí, nakrájeného na kousky 1 mrkev 1 kořenová petržel 1/2 celeru 100 g cherry rajčat 3 lžíce rajského protlaku 100 ml smetany ke šlehání 3-4 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 1 lžička nového koření 2 ks bobkový list cukr ocet citrónová šťáva černý mletý pepř sůl k podávání: hustá zakysaná smetana nasekaný kopr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boršč z arbatu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boršč z Arbatu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boršč z Arbatu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist