RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Boršč s mletým masem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Boršč s mletým masem, recepty Boršč s mletým masem, Boršč, mletým, masem


Recept na Boršč s mletým masem

Recept na Boršč s mletým masem je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Boršč s mletým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
350 g mletého masa - mix, sůl dle potřeby, 2 větší bobkové listy,4 kuličky nového koření,10 kuliček celého pepře, 1/2 cibule, 250 g bílého zelí, 100 g kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel, 1 rajče nebo lžíce rajčatového protlaku, 200 g červené řepy nebo sterilované, 200 g brambor, 30 g uzené slaniny, 2,5 lžičky mleté sladké papriky, 60 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, citronová šťáva, trošku cukru- dle potřeby, polévkové koření - maggi dle potřeby na dochucení, možno i 1 kostku masoxu. Poměry ingrediencí není třeba úplně přesně dodržet, přidávám bez vážení..

Boršč s mletým masem
Zvětšit obrázek

Recept na Boršč s mletým masem

Recept na Boršč s mletým masem:
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut, pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky. Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut. Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak. Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.

Poznámka k receptu na Boršč s mletým masem:
Inspiraci jsem čerpala v Recepturách teplých pokrmů, ale recept je hodně upravený, původní byl s hovězím a vepřovým masem a byly použity i kosti. S mletým masem je to rychlejší a nám chutná. Uvedené množství je zhruba na 8 porcí. Já vždy vařím větší množství a nikdy nezůstane.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boršč s mletým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 22.12.2008
  • Počet porcí: přibližně 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 350 g mletého masa - mix, sůl dle potřeby, 2 větší bobkové listy,4 kuličky nového koření,10 kuliček celého pepře, 1/2 cibule, 250 g bílého zelí, 100 g kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel, 1 rajče nebo lžíce rajčatového protlaku, 200 g červené řepy nebo sterilované, 200 g brambor, 30 g uzené slaniny, 2,5 lžičky mleté sladké papriky, 60 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, citronová šťáva, trošku cukru- dle potřeby, polévkové koření - maggi dle potřeby na dochucení, možno i 1 kostku masoxu. Poměry ingrediencí není třeba úplně přesně dodržet, přidávám bez vážení.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boršč s mletým masem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boršč s mletým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boršč s mletým masem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist