RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky, recepty „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky, „Bonboniéru, můžete, udělat, i, doma“:, Kara


Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky

Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky je zařazen v kategorii cukroví - nepečené - plněné. K přípravě „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
130g čokolády s alespoň 70% kakaa (nebo speciální čokolády na pralinky) 2 lžíce zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 30g marcipánu ¼ lžičky kakaa cukrové zdobení (pecičky) + silikonová forma na pralinky + kuchyňský teploměr + zdobicí sáček s asi půlcentimetrovým otvorem + malé vykrajovátko ve tvaru kytičky + čistý tenký štětec.

„Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky
Zvětšit obrázek

Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky

Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky:
Čistou silikonovou formu na pralinky vložte do mrazničky vychladit. Čokoládu rozmixujte, nebo rozbijte paličkou na maso na malé kousky (bude se pak lépe rozpouštět). Dejte ji do tepluvzdorné (ale ne nerezové) mísy a postavte ji nad hrnec s mírně vroucí vodou. Pozvolna ji rozehřívejte, až dosáhne teploty 46°C (viz tipy a triky). Mezitím si nachystejte do dřezu větší nádobu se studenou vodou a kousky ledu, do které přesunete mísu s čokoládou, jakmile se ohřeje na správnou teplotu. V ledové lázni čokoládu prudce zchlaďte na 27°C (neustále ji přitom míchejte, ať stydne rovnoměrně). Ihned přesuňte zpátky nad hrnec s vroucí vodou a ohřeje na 32-33°C (ale ne víc!). Pomocí štetečku vytřete pralinkovou formu vrstvou čokolády a uložte na cca 2 minuty do mrazničky. Každou pralinku vyplňte troškou salka, ale nedejte ho tam moc, aby nepřečnívalo přes okraj (nešlo by pak vytvořit rovné dno). Na salko rozetřete další vrstvu čokolády, čímž pralinky „zavíčkujete“ a na pár minut uložte naposledy do mrazničky. Marcipán obarvěte kakaem do hnědé barvy a mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválejte do tenké vrstvy. Z marcipánu vykrajujte malé kytičky, kterými ozdobte vršky pralinek. Nakonec do každé kytičky umístěte cukrové pecičky jakožto ozdobné středy květin. Pralinky se hodí nejen jako lahodný dezert ke kávě. Naaranžujete-li je do pěkné krabičky máte krásný dárek k jakékoli příležitosti.

Poznámka k receptu na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky:
Kompletně rozfocený postup, tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Je tam i diskuze, tak mi můžete něco napsat u mě :) Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/karamelove-pralin...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 31.12.2012
  • Počet porcí: 24 pralinek
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené - Plněné
  • Suroviny: 130g čokolády s alespoň 70% kakaa (nebo speciální čokolády na pralinky) 2 lžíce zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 30g marcipánu ¼ lžičky kakaa cukrové zdobení (pecičky) + silikonová forma na pralinky + kuchyňský teploměr + zdobicí sáček s asi půlcentimetrovým otvorem + malé vykrajovátko ve tvaru kytičky + čistý tenký štětec
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „bonboniéru můžete udělat i doma“: karamelové pralinky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist