|
Recept na Boloňské špagety
Recept na Boloňské špagety je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Boloňské špagety budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 lžíce olivového oleje 2 prolisované stroužky česneku 1 najemno nakrájená velká cibule 1 najemno nakrájená mrkev 1 najemno nakrájený řapík celeru (možno vynechat) 500g mletého hovězího masa 500ml hovězího vývaru 1 a půl hrnku červeného vína 850g drcených nebo krájených konzervovaných rajčat 1 lžička cukru 1/4 hrnku nakrájené čerstvé petrželky 500g špaget nastrouhaný parmazán na ozdobu (možno i hoblina) sůl a pepř na dochucení.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Boloňské špagety
Recept na Boloňské špagety: 1) Na olivovém oleji opečeme při nízké teplotě česnek, cibuli, mrkev a celer (cca 5 minut) 2) Zvýšíme teplotu a přidáme maso a za stálého míchání osmahneme dohněda. Vzniklé hrudky rozmačkáme vidličkou. 3) Přidáme vývar, víno, rajčata, cukr a petrželku 4) Směs přivedeme k varu a snížíme teplotu. Za občasného míchání vaříme cca hodinu a půl 5) Dochutíme solí a pepřem. 6) Těsně před dovařením omáčky uvaříme těstoviny. 7) Podáváme nepromíchané (těstoviny pouze přelijeme) a dozdobíme parmazánem (popřípadě i lístkem petrželky)
Poznámka k receptu na Boloňské špagety: jsou opravdu výborné
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boloňské špagety, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LucyAsh (Lucy)
- Datum vložení: 15.09.2009
- Počet porcí: 4 poněkud větší :)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 2 lžíce olivového oleje 2 prolisované stroužky česneku 1 najemno nakrájená velká cibule 1 najemno nakrájená mrkev 1 najemno nakrájený řapík celeru (možno vynechat) 500g mletého hovězího masa 500ml hovězího vývaru 1 a půl hrnku červeného vína 850g drcených nebo krájených konzervovaných rajčat 1 lžička cukru 1/4 hrnku nakrájené čerstvé petrželky 500g špaget nastrouhaný parmazán na ozdobu (možno i hoblina) sůl a pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boloňské špagety,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boloňské špagety - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boloňské špagety
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|