RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Blažené švestky ả la clafoutis

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Blažené švestky ả la clafoutis, recepty Blažené švestky ả la clafoutis, Blažené, švestky, ả, la, clafoutis


Recept na Blažené švestky ả la clafoutis

Recept na Blažené švestky ả la clafoutis je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Blažené švestky ả la clafoutis budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 šálek smetany na vaření 1 šálek polohrubé mouky ¾ šálku hnědého cukru 4 celá vejce pár kapek mandlové esence 1 lžička skořice 2 lžíce čokoládových kousků 20 ks vypeckovaných sušených švestek 150 ml kořeného vína (zde Kahor/Kagor) 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce másla.

Blažené švestky ả la clafoutis
Zvětšit obrázek

Recept na Blažené švestky ả la clafoutis

Recept na Blažené švestky ả la clafoutis:
Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva nezhoustne. Poté přidáme cukr a máslo a ještě krátce restujeme, aby vznikl hustý krém. Ten pak necháme odkapat misky a uschováme na závěrečnou ozdobu. Vejce ušleháme do pěny s cukrem a mandlovou esencí, přidáme mléko se skořicí a po troškách vešleháváme mouku. Nakonec přidáme čokoládové kousky. Koláčovou formu vymažeme máslem a na dno rozložíme švestky. Zalijeme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 40 minut. Prvních 20 minut troubu neotvíráme. A po vyjmutí z trouby pozor, abyste těstu nezpůsobili šok. Nedávejte je do chladna a pečicí mísu kládejte opatrně, aby těsto nespadlo. Podáváme nejlépe horké, ale i studené, moučník je výborný s crẻme fresh, zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Poznámka k receptu na Blažené švestky ả la clafoutis:
Clafoutis je původně francouzský moučník. Někomu trochu připomíná bublaninu, ale i palačinku. Nejčastěji se vyrábí z čerstvých třešní, populární jsou ale i nektarinky, maliny, hroznové víno a další ovoce.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Blažené švestky ả la clafoutis, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72
  • Datum vložení: 26.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: 1 šálek smetany na vaření 1 šálek polohrubé mouky ¾ šálku hnědého cukru 4 celá vejce pár kapek mandlové esence 1 lžička skořice 2 lžíce čokoládových kousků 20 ks vypeckovaných sušených švestek 150 ml kořeného vína (zde Kahor/Kagor) 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na blažené švestky ả la clafoutis, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Blažené švestky ả la clafoutis - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Blažené švestky ả la clafoutis

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist