|
Recept na Benátské řízky
Recept na Benátské řízky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Benátské řízky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g vepřové kýty 80 g sádla 60 g cibule 40 g rostlinného tuku 60 g hladké mouky 100 ml mléka 100 ml bílého přírodního vína mletý černý pepř sůl.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Benátské řízky
Recept na Benátské řízky: Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj připravené řízky a poobou stranách je opečeme dočervena. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu poté zředíme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozmícháme a povaříme na bešamel. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na zbytku sádla jí osmažíme dorůžova. Přidáme jí do bešamelu, zalejeme vínem a ve vzniklé omáčce chvíli podusíme opečené řízky. Nakonec vše podle chuti přisolíme. Pokrm hojně posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu na Benátské řízky: Zdroj: časopis Květy - vepřové - vaříme, pečeme, smažíme
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Benátské řízky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: HankaPu
- Datum vložení: 23.09.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400 g vepřové kýty 80 g sádla 60 g cibule 40 g rostlinného tuku 60 g hladké mouky 100 ml mléka 100 ml bílého přírodního vína mletý černý pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na benátské řízky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Benátské řízky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Benátské řízky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|