RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření, recepty Bažant pečený na víně a divokém koření, Bažant, pečený, na, víně, divokém, koření


Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření

Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Bažant pečený na víně a divokém koření budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 bažant 100g anglické slaniny 2 mrkve 2 petržele ¼ celeru 1 velká cibule koření na divočinu celý pepř, nové koření, bobkový list 150ml vývar nebo bujon 150ml červeného vína 50g másla sůl mletý pepř.

Bažant pečený na víně a divokém koření
Zvětšit obrázek

Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření

Recept na Bažant pečený na víně a divokém koření:
Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kosti, celý pepř, nové koření a bobkový list. Navrch položíme čtvrtky bažanta, podlijeme vínem a vývarem. V rozehřáté troubě na 200´C necháme asi 15 minut maso zatáhnout, pak zakryjeme poklicí snížíme teplotu na 180´C a pečeme ještě 50 minut. Měkké maso, kosti a koření vyndáme k zelenině přidáme máslo, případně trochu vývaru a povaříme. Jako příloha je výborná lepenice nebo šťouchané brambory a kysané zelí. Lepenice: 2PL sádla, 1 cibule, 400g kysaného zelí, kmín, 800g brambor, sůl, 100g slaniny Brambory uvaříme scedíme a rozšťoucháme. Na sádle zpěníme cibuli, slaninu. Přidáme překrojené zelí a dusíme doměkka. Brambory smícháme s podušeným zelím.

Poznámka k receptu na Bažant pečený na víně a divokém koření:
Zdroj: upravený recept - www.ceskatelevize.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bažant pečený na víně a divokém koření, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bahula
  • Datum vložení: 09.04.2014
  • Počet porcí: 2-3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 bažant 100g anglické slaniny 2 mrkve 2 petržele ¼ celeru 1 velká cibule koření na divočinu celý pepř, nové koření, bobkový list 150ml vývar nebo bujon 150ml červeného vína 50g másla sůl mletý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bažant pečený na víně a divokém koření, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bažant pečený na víně a divokém koření - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bažant pečený na víně a divokém koření

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist