RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou, recepty Bavorské vdolečky se šlehačkou, Bavorské, vdolečky, se, šlehačkou


Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou

Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Bavorské vdolečky se šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
450 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce, kvásek z 20 g droždí, 150-200 ml mléka, 2 lžíce rumu, 1 rovná lžička soli, 100 g másla, 50 g moučkového cukru. Olej na smažení. Jahodový džem, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce moučkového cukru, 50 g tvarohu na strouhání..

Bavorské vdolečky se šlehačkou
Zvětšit obrázek

Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou

Recept na Bavorské vdolečky se šlehačkou:
Máslo třeme v míse s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, vejce, sůl a citrónovou kůru a dobře vymícháme. Do mísy prosejeme nahřátou mouku, přidáme vykynuté droždí a vlažné mléko s rumem a vypracujeme těsto (nesmí být příliš tuhé). Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto pak vyklopíme na pomoučněný vál, propracujeme ještě rukama, rozválíme na sílu asi 15 mm a skleničkou vykrájíme vdolečky. Necháme je na válu ještě chvíli kynout a potom je několik minut smažíme v rozpáleném rostlinném oleji dočervena. Nejdříve vdolečky smažíme pod pokličkou, potom je obrátíme a dosmažíme bez pokličky. Usmažené vdolečky (zkusíme špejlí) vyjmeme z oleje a rozložíme na ubrousek, aby se vsáknul přebytečný olej. Vdolečky necháme trochu zchladnout, pak je potřeme jahodovým džemem, na něj dáme kopeček dotuha ušlehané smetany a posypeme troškou strouhaného tvarohu.

Poznámka k receptu na Bavorské vdolečky se šlehačkou:
Dobrou chuť

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bavorské vdolečky se šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: esterka
  • Datum vložení: 27.01.2014
  • Počet porcí: 20 - 25
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: 450 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce, kvásek z 20 g droždí, 150-200 ml mléka, 2 lžíce rumu, 1 rovná lžička soli, 100 g másla, 50 g moučkového cukru. Olej na smažení. Jahodový džem, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce moučkového cukru, 50 g tvarohu na strouhání.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bavorské vdolečky se šlehačkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bavorské vdolečky se šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bavorské vdolečky se šlehačkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist