RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bavorské preclíky z domácí pekárny

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bavorské preclíky z domácí pekárny, recepty Bavorské preclíky z domácí pekárny, Bavorské, preclíky, domácí, pekárny


Recept na Bavorské preclíky z domácí pekárny

Recept na Bavorské preclíky z domácí pekárny je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Bavorské preclíky z domácí pekárny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 1/4 hrnku teplé vody 1 polévková lžíce sušeného droždí 4 hrnky kynoucí mouky (4 hrnky hladké mouky, 1 sáček (13g) kypřícího prášku, 2 lžičky soli - postup viz níže) aspoň 4 vrchovaté polévkové lžíce sody bikarbony hrubá sůl na posypání (nemusí být) Pozn.: 1 hrnek = 250 ml.

Bavorské preclíky z domácí pekárny
Zvětšit obrázek

Recept na Bavorské preclíky z domácí pekárny

Recept na Bavorské preclíky z domácí pekárny:
Připravíme si kynoucí mouku důkladným smícháním hladké mouky, 1 sáčku kypřicího prášku a 2 lžiček soli. Do pekárny vlijeme vodu, na ni nasypeme kynoucí mouku, uprostřed mouky uděláme důlek a přidáme sušené droždí. Zavřeme pekárnu a zapneme program Těsto. Poté, co je těsto hotovo (mé pekárně to trvá 1.5 hodiny), těsto vyjmeme, rozdělíme na stejné kousky, vyválíme nudličky a z nich smotáme preclíky. (Já jsem na motání kynutého těsta naprosto levá, takže moje vytvory preclíky moc nepřipomínají, ale to je vedlejší...) Preclíky necháme nakynout dalších 20 - 30 minut. Poté si dáme do velkého kastrolu vařit vodu (asi 2.5 litru - já dala teplou vodu z kohoutku, aby vaření tak dlouho netrvalo) a přidáme alespoň 4 vrchovaté lžíce sody bikarbony (já dala 6). Pozor, sodu bikarbonu přidejte než se voda začne vařit, aby voda nevystříkla. Pokud máte doma děti nebo zvířátka, raděj bych je u tohoto kroku uklidila někam do bezpečí. A nenaklánějte se nad hrnec, kdyby náhodou... Když se voda vaří, vložíme do ní preclíky a vaříme 1 až 3 minuty, až preclíky vyplavou. Vyjmeme preclíky, necháme okapat a dáme na máslem pomazaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi 12 minut - povrch musí být hodně tmavý. Já pekla 15 minut, ale po těch 12 minutách jsem stála u trouby a hlídala barvu.

Poznámka k receptu na Bavorské preclíky z domácí pekárny:
Důvod, proč se do vody dává soda bikarbona je, že vytvoří na povrchu krásně tmavě hnědý a jakoby kořeněný povrch, typický pro tento druh preclíků. Čím více té sody bikarbony a čím déle se preclíky vaří, tím výraznější chuť. Ale rozhodně bych nedávala víc než šest lžic bikarbony a nevařila déle než 3 minuty. Preclíky jsou dobré s hořčicí nebo k pivu. Místo preclíků se dají udělat i houstičky, jsou také moc dobré. Fotky přidám hned, jak se vrátím z krámu - nemám totiž doma sodu bikarbonu :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bavorské preclíky z domácí pekárny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: LidaD
  • Datum vložení: 07.05.2010
  • Počet porcí: 6 - 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 1 1/4 hrnku teplé vody 1 polévková lžíce sušeného droždí 4 hrnky kynoucí mouky (4 hrnky hladké mouky, 1 sáček (13g) kypřícího prášku, 2 lžičky soli - postup viz níže) aspoň 4 vrchovaté polévkové lžíce sody bikarbony hrubá sůl na posypání (nemusí být) Pozn.: 1 hrnek = 250 ml
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bavorské preclíky z domácí pekárny, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bavorské preclíky z domácí pekárny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bavorské preclíky z domácí pekárny

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist