RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Barszcz velikonoční

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Barszcz velikonoční, recepty Barszcz velikonoční, Barszcz, velikonoční


Recept na Barszcz velikonoční

Recept na Barszcz velikonoční je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Barszcz velikonoční budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,5 kg červené řepy 1 PL cukru 1 KL soli 4 uzené (nikoliv sušené) švestky 2 – 3 hřebíčky ------------------------------ 2 velké mrkve 1 petržel kořenová 1 malý celer 2 cibule 1 pánská hrst sušených hřibů 4 – 5 halouzek petrželové natě 1 zoubek česneku ½ l drůbežího vývaru nebo vody (cca) -------------------------------- 1 KL bílého pepře 1 – 2 KL octa, lépe jablečný sůl.

Barszcz velikonoční
Zvětšit obrázek

Recept na Barszcz velikonoční

Recept na Barszcz velikonoční:
Červenou řepu oloupu, nakrájím na přiměřeně velké (malé) polévkové kousky. Vložím do vhodné nádoby, kterou mohu uzavřít příkladně dobře přiléhající pokličkou. Přidám švestky, hřebíček, zasypu cukrem a solí. Soli dávám přiměřeně, dosolit se dá vždy. Promísím, zakryji a odstavím na 48 hodin, ve kterých se věnuji očistě rukou, jak Pilát nad rozsudkem Zbavitelovým. ------------------------------------------------------ Zeleninu očistím, cibuli oloupu, překrojím na polovinu a lehce orestuji. Přidám předem namočené houby (včetně vody), petrželovou nať, a česnek. Zaliji vývarem nebo vodou, vařím na pomalém ohni 2 – 3 hodiny. Vývar scedím, oddělím houby. Přivedu vývar opětovně k varu, vrátím do něho houby, stáhnu oheň, aby se jen lehce táhlo, přidám uloženou červenou řípu, včetně šťávy, která nám tam vznikla. Promíchám a odstavím na 12 hodin minimálně. Pak teprve ohřeji, dochutím octem pepřem a solí. Podávám s pečenými masovými pirohy z lískového těsta.

Poznámka k receptu na Barszcz velikonoční:
gmptop: děkuji za info, ale ani nevím, kam bych to měla jet.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Barszcz velikonoční, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: gmptop (Miloš Peroutka)
  • Datum vložení: 14.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1,5 kg červené řepy 1 PL cukru 1 KL soli 4 uzené (nikoliv sušené) švestky 2 – 3 hřebíčky ------------------------------ 2 velké mrkve 1 petržel kořenová 1 malý celer 2 cibule 1 pánská hrst sušených hřibů 4 – 5 halouzek petrželové natě 1 zoubek česneku ½ l drůbežího vývaru nebo vody (cca) -------------------------------- 1 KL bílého pepře 1 – 2 KL octa, lépe jablečný sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na barszcz velikonoční, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Barszcz velikonoční - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Barszcz velikonoční

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist