RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Barevný guláš - neguláš

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Barevný guláš - neguláš, recepty Barevný guláš - neguláš, Barevný, guláš, -, neguláš


Recept na Barevný guláš - neguláš

Recept na Barevný guláš - neguláš je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Barevný guláš - neguláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
- 1kg hovězí kližky - 3 velké cibule - olej - 1dcl červeného vína - 4 stroužky česneku - 1 lžíce majoránky - 1 lžička grilovacího koření - 2 chilli papričky - 1 masox - 1 lžíce kečupu - 2 lžíce mleté papriky - 1 červená paprika či kapie - 2 jarní cibulky s natí - 1 lžíce hladké mouky.

Barevný guláš - neguláš
Zvětšit obrázek

Recept na Barevný guláš - neguláš

Recept na Barevný guláš - neguláš:
Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupene a nakrájíme na větší kostky cca 1x1cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření. Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen SKORO :). V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol. Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5cm. Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme...

Poznámka k receptu na Barevný guláš - neguláš:
Vím, že gulášů tu máme přehršel, tak snad jeden navíc neuškodí :) Trik se "skoropřipálením" mi prozradil kamarád profikuchař, podivovala jsem se, proč je v hospodě guláš vždy tak krásně tmavý a já mám takovou vybledlou napodobeninu. Barvu dělá ta připálená cibulka ( a i zvláštní "plnou" chuť). Zpočátku jsem dělala cibulku až skoro dotmava a pak maso - jenže než se obdělalo maso, cibule se už opravdu připalovala a zanechávala hořkou pachuť, takže postup jsem upravila po svém. Podáváme s čím je libo, já nejraději čerstvý chléb.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Barevný guláš - neguláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 30.08.2010
  • Počet porcí: 14 bochánků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: - 1kg hovězí kližky - 3 velké cibule - olej - 1dcl červeného vína - 4 stroužky česneku - 1 lžíce majoránky - 1 lžička grilovacího koření - 2 chilli papričky - 1 masox - 1 lžíce kečupu - 2 lžíce mleté papriky - 1 červená paprika či kapie - 2 jarní cibulky s natí - 1 lžíce hladké mouky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na barevný guláš - neguláš, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Barevný guláš - neguláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Barevný guláš - neguláš

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist