RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Barevné hrnečkové knedlíky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Barevné hrnečkové knedlíky, recepty Barevné hrnečkové knedlíky, Barevné, hrnečkové, knedlíky


Recept na Barevné hrnečkové knedlíky

Recept na Barevné hrnečkové knedlíky je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Barevné hrnečkové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 housky nebo rohlíky 1/4l mléka 2 vejce muškátový oříšek sůl 1 střední mrkev 3 hrsti hrubě posekané petrželky 1 střední cibule 3 plátky slaniny 1 lžíce másla + máslo na vymazání hrnečků 1 lžíce olivového oleje Mám ověřené množství: 1 houska = 1 hrneček = porce pro 1 osobu.

Barevné hrnečkové knedlíky
Zvětšit obrázek

Recept na Barevné hrnečkové knedlíky

Recept na Barevné hrnečkové knedlíky:
Na pánev rozehřejeme směs másla a olivového oleje, pokrájené slaniny a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhanou mrkev a posekanou petrželku. Trochu osolíme a opepříme. Alespoň částečně zchladlou zeleninu přidáme k nakrájeným houskám a důkladně promícháme. Do mléka přidáme vejce, muškátový oříšek a sůl (s ohledem na množství soli v osmahnuté zelenině). Tekutou směs přilijeme do housek se zeleninou a vše důkladně promícháme. Ale ne tak, aby se rozmačkaly kostičky housky. Zničila by se tak výsledná mozaika na řezu. Čtyři hrnky velikosti 1/4 l s kolmými stěnami důkladně vymažeme máslem a do dvou třetin je naplníme směsí, kterou přitlačíme ke dnu. Vršek každého hrnku přikryjeme alobalem. Je to kvůli tomu, aby z pokličky později sražená pára nekapala do hrnečků. Dáme všechny do hrnce s vodou, která sahá maximálně do poloviny výšky hrnečků. Vaříme přiklopené cca 15-20 minut (od doby varu). Po vyjmutí z vody a částečném zchladnutí vyklopíme a krájíme naplocho po plátcích nití nebo pilkovým nožem. Jsou dobré k jakémukoliv masu, my je měli jen s cibulkou osmaženou se škvarky.

Poznámka k receptu na Barevné hrnečkové knedlíky:
Jituško,Tvé knedlíky jsou vážně nádherně barevéa mě by s tou cibulkou chutnaly také

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Barevné hrnečkové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hosta
  • Datum vložení: 27.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 4 housky nebo rohlíky 1/4l mléka 2 vejce muškátový oříšek sůl 1 střední mrkev 3 hrsti hrubě posekané petrželky 1 střední cibule 3 plátky slaniny 1 lžíce másla + máslo na vymazání hrnečků 1 lžíce olivového oleje Mám ověřené množství: 1 houska = 1 hrneček = porce pro 1 osobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na barevné hrnečkové knedlíky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Barevné hrnečkové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Barevné hrnečkové knedlíky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist