RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky, recepty Báječné karlovarské (tukové) rohlíky, Báječné, karlovarské, (tukové), rohlíky


Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky

Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Báječné karlovarské (tukové) rohlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hladké mouky 42 g droždí 18 g soli 30 g cukru 250 g tuku (Hera, Stella apod.) 30 g sušené smetany do kávy (nebo sušného mléka) 430 ml vlažné vody 40 g sádla na potření rohlíků posypka (mák, sůl - ale nemusí být).

Báječné karlovarské (tukové) rohlíky
Zvětšit obrázek

Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky

Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky:
V kastrolku si rozpustíme tuk a necháme jej vychladnout. Do půllitrové misky rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a mouku a přidáme 150 ml vlažné vody. Asi po 15 minutách vzejde kvásek (na povrchu se utvoří bubliny a objem se minimálně zdvojnásobí). Mezi tím nasypeme mouku do hodně vělké mísy a smícháme ji se solí a sušeným mlékem. Pak vmícháme zbylou vlažnou vodu s vykynutým kváskem a zchladlým tukem. Propracujeme nejdříve měchačkou, pak ručně, aby těsto vytvořilo kompaktní, na povrchu lesklou kouli. Poprášíme asi třemi lžícemi hladké mouky a zakryjeme utěrkou. Uložíme na teplé místo (nebo do trouby, kterou zapneme na 40°C) Za hodinku (ale klidně až za tři) už můžeme tvarovat rohlíky. Odvážíme si zhruba 120 gramové kousky, vytvoříme z nich kuličky a rozválíme je na ovály - asi 20 x 15 cm. Pak je z delší strany srolujeme a ohneme do tvaru rohlíků. Rohlíků bude asi 15 kusů. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a ještě 15 minut necháme kynout. Pak je pomažeme vlažným rozpuštěným sádlem a případně posypeme mákem nebo solí. Vložíme do vyhřáté trouby, teplota asi 170°C. Pečeme, dokud mírně na povrchu nezezlátnou - cca 20 minut, ale záleží na vlastnostech vaší trouby. Pak vyjmeme, klademe na mřížku a necháme vychladit. Část pečiva můžeme po vychladnutí vložit do sáčku a zmrazit.

Poznámka k receptu na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky:
Mé další recepty a povídání najdete tady: http://daniela.pise.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Báječné karlovarské (tukové) rohlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 12.06.2014
  • Počet porcí: 15 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 1 kg hladké mouky 42 g droždí 18 g soli 30 g cukru 250 g tuku (Hera, Stella apod.) 30 g sušené smetany do kávy (nebo sušného mléka) 430 ml vlažné vody 40 g sádla na potření rohlíků posypka (mák, sůl - ale nemusí být)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na báječné karlovarské (tukové) rohlíky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Báječné karlovarské (tukové) rohlíky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist