RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bagety s provensálskými bylinkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bagety s provensálskými bylinkami, recepty Bagety s provensálskými bylinkami, Bagety, provensálskými, bylinkami


Recept na Bagety s provensálskými bylinkami

Recept na Bagety s provensálskými bylinkami je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Bagety s provensálskými bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g hladké mouky, 1 malinko plnější lžičku soli, zhruba 1 lžičku provensálského koření - dle chuti i víc, 1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého, 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí tj.21 g, zhruba 220 ml vlažné vody - dle potřeby, 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek. Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem..

Bagety s provensálskými bylinkami
Zvětšit obrázek

Recept na Bagety s provensálskými bylinkami

Recept na Bagety s provensálskými bylinkami:
Do mísy si prosijeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, sušený česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí a chvíli necháme až vzejde. Nebo si můžeme udělat úplně zvlášť kvásek a ten pak přidat. Přidáme olej a zpracujeme nelepivé a vláčné těsto. Ke konci hnětení do těsta zapracujeme dýňové a slunečnicové semínka. Těsto necháme vykynout, rozdělíme na 2 až 3 díly, vypracujeme bochánky a z bochánků bagety. Dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, necháme znovu vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí a sezamem. Pokud sůl na povrch nebudeme používat, tak přidáme trochu soli do těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Měla jsem 2 ks na celou délku plechu, ale spíš to byly průměrem menší veky. Příště raději udělám 3 ks. Koření je aromatické, přidáme si ho dle vlastní chuti. Já dala lžičku a stačí nám. V původním receptu je 1 lžíce. Pokud nemáme olivový olej, použijeme jiný.

Poznámka k receptu na Bagety s provensálskými bylinkami:
Zdroj: Pošli recept, paní Lenka Hodková, mírně poupraveno. Pro úplnost dodávám, že v receptu se k těmto bagetám podával smažený lilek - neloupaný lilek nakrájet na 1 cm kolečka, rozložit na plech, osolit a 30 minut nechat stát.Pak kolečka osušit, obalit v hladké mouce a osmažit na oleji. K tomu ještě dresink -smíchat zakysanou smetanu, bílý jogurt a česnek.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bagety s provensálskými bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 23.01.2011
  • Počet porcí: 2 - 3 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 400 g hladké mouky, 1 malinko plnější lžičku soli, zhruba 1 lžičku provensálského koření - dle chuti i víc, 1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého, 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí tj.21 g, zhruba 220 ml vlažné vody - dle potřeby, 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek. Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bagety s provensálskými bylinkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bagety s provensálskými bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bagety s provensálskými bylinkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist