RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bábovka "Piškotka"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bábovka "Piškotka", recepty Bábovka "Piškotka", Bábovka, "Piškotka"


Recept na Bábovka "Piškotka"

Recept na Bábovka "Piškotka" je zařazen v kategorii moučníky - bábovky. K přípravě Bábovka "Piškotka" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vejce, 160 g Hery nebo jiného tuku, 160 g cukru - dala jsem moučkový, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1/8 lt = 125 ml mléka, 30 g sekaných opražených mandlí, 30 g rozinek nebo já dala kandovanou pomerančovou kůru, 1 balíček kakaových piškotů (k dostání např. v Tescu), pikantní marmeláda na slepování, trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy a kokos nebo hrubá mouka na vysypání. Pokud chceme bábovku polévat čokoládou, tak ještě čokoládovou polevu, trochu mandlových lupínků a proužky čerstvé pomerančové kůry na posypání..

Bábovka
Zvětšit obrázek

Recept na Bábovka "Piškotka"

Recept na Bábovka "Piškotka":
Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu. Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě, prosátou mouku s práškem do pečiva nakonec sekané mandle, rozinky a lehce sníh z bílků. Do formy rozetřeme zhruba třetinu těsta, naskládáme těsně k sobě piškoty, pak rozetřeme další třetinu těsta, opět rozložíme piškoty a zakryjeme zbytkem těsta. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme - asi zhruba 40 - 45 minut. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu. Po vychlazení buď bábovku jen pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky a proužky pomerančové kůry. Můžeme při přípravě postupovat i tím způsobem, že do pěny utřeme cukr, tuk a vejce a pak už jen mouku s práškem, mléko, rozinky a mandle. Bábovka se lépe krájí druhý den. Při vrstvení se musíme snažit dát piškoty co jak nejvíce ke dnu formy, při pečení jsou vytlačovány nahoru k povrchu a jak se pak bábovka vyklopí, tak jsou spíše pak jen v dolní polovině. Snad mi rozumíte :-))

Poznámka k receptu na Bábovka "Piškotka":
Zdroj receptu: Piškotová kuchařka.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bábovka "Piškotka", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 15.06.2010
  • Počet porcí: 2 litry
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
  • Suroviny: 4 vejce, 160 g Hery nebo jiného tuku, 160 g cukru - dala jsem moučkový, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1/8 lt = 125 ml mléka, 30 g sekaných opražených mandlí, 30 g rozinek nebo já dala kandovanou pomerančovou kůru, 1 balíček kakaových piškotů (k dostání např. v Tescu), pikantní marmeláda na slepování, trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy a kokos nebo hrubá mouka na vysypání. Pokud chceme bábovku polévat čokoládou, tak ještě čokoládovou polevu, trochu mandlových lupínků a proužky čerstvé pomerančové kůry na posypání.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bábovka "piškotka", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bábovka "Piškotka" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bábovka "Piškotka"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist