|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Babiččina vánočkaRecept na Babiččina vánočka je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Babiččina vánočka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 750g polohrubé mouky  400ml mléka  200g másla  120g cukru  3 žloutky  40g droždí  5g prášku do pečiva  100g rozinek  100g mandlí  citr. kůra  sůl    vejce na potření.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Babiččina vánočkaRecept na Babiččina vánočka:Do větší misky si dáme mouku, uděláme v ní důlek, nasypeme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zalejeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek.  Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, zaprášíme moukou, zakrejeme utěrkou a na teple necháme kynout, aspoň 2X přemísíme. Nebo si celou práci ušetříme a těsto nám přichystá pečka.  Těsto si dáme na vál, ještě zpracujeme rukama a rozdělíme na púl.  Vánočka 1:  Z jedné poloviny těsta vytvoříme bochánek, rukama vyválíme a dáme do sádlem vymazané vánočkové formy. Necháme dostatečně dlouho kynout na teplém místě, přikryté utěrkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C cca 40 minut.  Vánočka 2:  Drudou polovinu si rozdělíme na 5 dílků, necháme chvilku odpočinout, rozválíme a zapleteme. Na teplém místě necháme pod utěrkou kynout. Vánočku před vložením do trouby potřeme vejcem a posypeme mandlemi.
 
 Poznámka k receptu na Babiččina vánočka:
 Vánočku jsem dnes neměla v plánu, ale formu jsem dostala od tchýně, je po babičce i s receptem. A dnes k ní jedeme tak ať si jí připomene.  Ale ta babiččina byla lepší, jak jen to ta babička dělala... :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččina vánočka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: nofrona  (nofrona)                      Datum vložení: 14.08.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: 750g polohrubé mouky  400ml mléka  200g másla  120g cukru  3 žloutky  40g droždí  5g prášku do pečiva  100g rozinek  100g mandlí  citr. kůra  sůl    vejce na potření |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččina vánočka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččina vánočka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččina vánočka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |