|
Recept na Babiččina podmaslanka
Recept na Babiččina podmaslanka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Babiččina podmaslanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 l podmáslí, 3-4 salátové brambory, 3-4 stroužky česneku, kopr, kmín, nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, hladká mouka, 1 vajíčko, máslo.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččina podmaslanka
Recept na Babiččina podmaslanka: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vařící vody (vody pouze tolik, aby byly brambory ponořené, ne více) s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, kmínem, solí a vaříme pod pokličkou. Do většího hrníčku nalejeme část podmáslí, rozklepneme vajíčko, přidáme hladkou mouku, nasekaný kopr, rozkvedláme a za stálého míchání přiléváme k bramborům. Přidáme zbytek podmáslí a na jemném struhadle nastrouhaný česnek. Mícháme dokud polévka nezačne vařit, necháme chvíli probublávat a hlídáme, aby se nám polévka nepřichytla ke dnu. Odstavíme, přidáme kousek másla, promícháme , můžeme přidat i kapku 8% octu a servírujeme.
Poznámka k receptu na Babiččina podmaslanka: Podmaslanku zbožňuji od útlého mládí, kdy mi ji vařívala babička. Dělával jsem ji i z domácího mléka, které jsem nechal s kouskem chlebové střídky zkysnout. Polévku jsem dnes servíroval na talíři, z kterého ji babička jídávala. Kopr používám mražený. Omytý a okapaný kopr otrhám a natlačím do skleničky s obsahem cca 2dcl. Dám zamrazit. Před použitím zmrazený kopr vidličkou ve sklínce zamíchám(samozřejmě množství, které budu potřebovat), kopr se uvolní a současně i poláme a můžu ho ze skleničky vysypat. Zbytek zavíčkuji a dám zpět do mrazáku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččina podmaslanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 03.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 l podmáslí, 3-4 salátové brambory, 3-4 stroužky česneku, kopr, kmín, nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, hladká mouka, 1 vajíčko, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččina podmaslanka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččina podmaslanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččina podmaslanka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|