RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě, recepty Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě, Babiččina, Cacarka, nebo


Recept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě

Recept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
30 dkg dobré klobásy s paprikou typu čabajka nebo lovecký salám nebo dobré uzené. 1 velká cibule, 3 lžíce sádla , 50 dkg zelí = jeden pytlík, dávejte pozor, aby v něm byla také ta voda, je to důležité ocet podle potřeby 5 - 7 brambor podle velikosti 1/2 pytlíku = asi 20 g sladké červené papriky kdo má rád přidá špetku pálivé papriky nebo malinko chilli. majoránku podle chuti a nezapomenout na kmín. Koření zvané maggi je ve flašce . 1 a více litrů silného vývaru z kostí nebo hovězí bujon / masox/.

Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě
Zvětšit obrázek

Recept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě

Recept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě:
Hurá na to, těšte se . Vem brambáky a oškrábej je,opláchni a dej na misku. Přitom oloupej tu cibuli. Ukliď ten nepořádek na kredenci, umyj packu a nasekej tu cibulku najemno. Vezmi hrnec, do něj dej to dobrý sádlo a na něj nasyp kmín, až praskne pak přidej a osmaž do skleněna tu cibulku. Ne dohněda, do skleněna povídám, je to důležité. Potom na cibulku dej tu klobásu, kterou před tím nakrájej - nakrájej sem psal - nežer to, jsi měl koupit dvě a opeč ji také. Přidej papriku tu sladkou a zarestuj. Brambory jsou taky nakrájený na kostky že? Tak je tam přidej, zalij vývarem a doplň horkou vodou. Osol to a začni vařit, pomaloučku jen převalovat, aby se to táhlo, jak ta babka říkávala. A teď ten starej fígl: vezmi zelí v pytlíku, bez něj to nejde a odstřihni roh. To zelí mačkej a tím rohem nech tu šťávu téct do hrnečku. Bez sáčku vymačkej zelí rukou nad kastrůlkem a pak zelí překrájej, lepší se to jí. Až brambory budou, ale opravdu budou vařené, tak to zelí dej za nima i tu vodu - ne všechnu, sakra . A zase pomalu vař. A když je to všechno vařené, tak ochutnej, možná trochu maggi, určitě majoránku. Nakonec polévka by měla být s červenou čepičkou s kousky cibule, dostatečně nakyslá /říká se - měla by ti zavřít hubu sama/, ale delikátně, a proto jestli je málo, tak přidejte tu vodu ze zelí a případně něco octa. To zelí nikdy neper, jinak to neuvaříš, bude to hnus. Pokud máte zelí svoje, tak je nejlepší nabrat vodu ze zelí a tou to dotáhnout, aby to, jak se říká, mlasklo. Přeji dobrou chuť a aby se ujal název v naší rodině používaný po generace . Nejlepší na světě. No vidíte, já nezahustil, protože to nedělám, nebyla by skleněná. Doporučená příloha: žádná, snad jen dobrý chleba.

Poznámka k receptu na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě:
Je to klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařila moje babička a ani po létech nebylo potřeba ji nijak vylepšovat. Jo, a když ji vařím, tak se nic jiného nevaří a do večera je fuč, dělám jí 5 litrů.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hrnec .
  • Datum vložení: 24.04.2010
  • Počet porcí: asi 4 - 5 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 30 dkg dobré klobásy s paprikou typu čabajka nebo lovecký salám nebo dobré uzené. 1 velká cibule, 3 lžíce sádla , 50 dkg zelí = jeden pytlík, dávejte pozor, aby v něm byla také ta voda, je to důležité ocet podle potřeby 5 - 7 brambor podle velikosti 1/2 pytlíku = asi 20 g sladké červené papriky kdo má rád přidá špetku pálivé papriky nebo malinko chilli. majoránku podle chuti a nezapomenout na kmín. Koření zvané maggi je ve flašce . 1 a více litrů silného vývaru z kostí nebo hovězí bujon / masox/
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist