RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Aténská jehla

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Aténská jehla, recepty Aténská jehla, Aténská, jehla


Recept na Aténská jehla

Recept na Aténská jehla je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Aténská jehla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g libového masa (vepřové, kuřecí, já dala krůtí ze stehna), 100 g špeku(nebo anglická slanina, já dala paprikovou slaninu), 1 lžíce kořenící směsi gyros, 2 papriky, 6 cherri rajčátek(mohou být i normální), 6 žampiónů, 4 lahůdkové cibulky, trochu hladké mouky..

Aténská jehla
Zvětšit obrázek

Recept na Aténská jehla

Recept na Aténská jehla:
Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenící směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience. Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky-kolečka, cherri rajčátka jen na půlky. Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme. Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené. Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme- poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.

Poznámka k receptu na Aténská jehla:
Není vůbec třeba cokoliv solit, protože kořenící směs gyrosu je slaná dost!!! Recept mám z obalu od gyrosu, ovšem dost upravený a změněný-možná, že už to není jehla Aténská, ale Česká.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Aténská jehla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 26.07.2009
  • Počet porcí: 2-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 400 g libového masa (vepřové, kuřecí, já dala krůtí ze stehna), 100 g špeku(nebo anglická slanina, já dala paprikovou slaninu), 1 lžíce kořenící směsi gyros, 2 papriky, 6 cherri rajčátek(mohou být i normální), 6 žampiónů, 4 lahůdkové cibulky, trochu hladké mouky.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na aténská jehla, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Aténská jehla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Aténská jehla

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist