RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Aspikové bábovičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Aspikové bábovičky, recepty Aspikové bábovičky, Aspikové, bábovičky


Recept na Aspikové bábovičky

Recept na Aspikové bábovičky je zařazen v kategorii studená kuchyně. K přípravě Aspikové bábovičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 Moravanka o obsahu 330 g nebo jiná podobná nakládaná zeleninová směs, 150 g jemného kuřecího salámu vcelku - typ jako Junior nebo šunka apd, 20 g sypké želatiny, na dochucení nálevu sůl, cukr, ocet, 1 kulička nového koření, 4 kuličky celého pepře, 1 hodně malý bobkový list, lžička oleje na vymazání 5 ks formiček o objemu 2 dl..

Aspikové bábovičky
Zvětšit obrázek

Recept na Aspikové bábovičky

Recept na Aspikové bábovičky:
Zeleninovou směs scedíme a nálev doplníme vývarem z koření (nové koření,celý pepř,bobkový list) a vodou do 1/2 lt. Pokud máme, můžeme použít na doplnění i lák z okurek. Zamícháme a dochutíme podle potřeby solí, octem a cukrem. Z tohoto množství -500 ml odebereme zhruba polovinu a rozšleháme sypkou želatinu, kterou necháme zhruba 10 -15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna přímo na plotýnce zahříváme, stále mícháme až do úplného rozpuštění želatiny a odstavíme. Teplota nesmí přesáhnout 60°C, ale k rozpuštění stačí podstatně nižší teplota. K rozpuštěné želatině přidáme druhou polovinu nálevu a uzeninu se zeleninou. Některou zeleninu si nakrájíme na drobnější kousky - okurky, šalotku a feferonku a taktéž salám nakrájíme na kostičky a vše přidáme do nálevu s rozpuštěnou želatinou. Formičky velice jemně vytřeme olejem, do každé dáme trošku nálevu bez zeleniny a salámu a necháme trochu ztuhnout. Pak už doplníme směsí. Nemusíme to dělat a můžeme dát zrovna všechno, ale zelenina se salámem nám klesne na dno a po vyklopení to nevypadá tak hezky. Na základní vrstvičku aspiku můžeme taky dát různé ozdůbky.

Poznámka k receptu na Aspikové bábovičky:
Tyto bábovičky používám na různé obložené mísy a talíře, jsou trochu pikantní, v Moravance je feferonka. Tuto směsku můžeme nechat ztuhnout i v srnčím hřbetu nebo jiné nádobě a pak nakrájet. Tyto aspikové bábovičky jdou udělat i v DIA verzi, pro diabetiky použijeme zeleninovou směs bez cukru s náhradními sladidly a nálev taktéž dochutíme místo cukrem sladidlem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Aspikové bábovičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 26.02.2010
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Studená kuchyně
  • Suroviny: 1 Moravanka o obsahu 330 g nebo jiná podobná nakládaná zeleninová směs, 150 g jemného kuřecího salámu vcelku - typ jako Junior nebo šunka apd, 20 g sypké želatiny, na dochucení nálevu sůl, cukr, ocet, 1 kulička nového koření, 4 kuličky celého pepře, 1 hodně malý bobkový list, lžička oleje na vymazání 5 ks formiček o objemu 2 dl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na aspikové bábovičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Aspikové bábovičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Aspikové bábovičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist