RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Arabské rizoto

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Arabské rizoto, recepty Arabské rizoto, Arabské, rizoto


Recept na Arabské rizoto

Recept na Arabské rizoto je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Arabské rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na vývar: 8 ks kuřecích stehen (pouze dolni špalíčky) 1 mrkev 1 větší cibule 3 stroužky česneku kousek řapíkatého celeru petrželová nať 2 lžičky soli celý pepř Na rizoto: 5 mrkví 1 menší květák 1 lilek 3 střední brambory 2,5 hrnku rýže 1 vrchovata lžička koření "7 koření" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari) olej sůl.

Arabské rizoto
Zvětšit obrázek

Recept na Arabské rizoto

Recept na Arabské rizoto:
Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1 hodinu. Než se uvaří vývar, připravíme si suroviny na rizoto. Lilek a brambory po očistěni nakrájíme na větší kostky, mrkev na silné proužky. Květák rozdělíme na růžičky. Lilek osolíme a necháme 20 minut vypotit. Mezitím všechnu syrovou zeleninu osmažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova. Stejným způsobem osmažíme i vypocený lilek. Osmaženou zeleninu přendáme na papirový ubrousek, necháme okapat přebytečný olej. Z uvařeného vývaru vyndáme kousky kuřete a cibuli, necháme okapat. Vývar přecedíme. Částečně zchladlá kuřecí stehna osmažíme stejnym zpusobem, jako jsme smažili zeleninu, dozlatova. Přendáme na papirový ubrousek a necháme odkapat tuk. Rýži důkladně propláchneme studenou i teplou vodou, dáme do hrnce s vyššim okrajem, přidáme osmaženou zeleninu, cibuli z vývaru, koření, sůl, promicháme a zalijeme kuřecím vývarem (lehce nad úroveň zeleniny a rýže). Dle potřeby dále podléváme vývarem. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže cca 40 minut. Behem vareni asi 2x promichame. Nakonec přidáme osmažená kuřecí stehna. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Poznámka k receptu na Arabské rizoto:
Pokud zbyde vývar, mně vždy trochu zbyde, můžeme udělat drůbeží polévku. Nakrájíme uvařený řapíkatý celer a mrkev (z vývaru), přidáme maso z jednoho stehýnka a zvlášť uvařené vlasové nudle.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Arabské rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aisha
  • Datum vložení: 28.11.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Na vývar: 8 ks kuřecích stehen (pouze dolni špalíčky) 1 mrkev 1 větší cibule 3 stroužky česneku kousek řapíkatého celeru petrželová nať 2 lžičky soli celý pepř Na rizoto: 5 mrkví 1 menší květák 1 lilek 3 střední brambory 2,5 hrnku rýže 1 vrchovata lžička koření "7 koření" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari) olej sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na arabské rizoto, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Arabské rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Arabské rizoto

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist