RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem, recepty Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem, Arabske, masove, kulicky, rajske, omacce, hraskem


Recept na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem

Recept na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na kulicky: 300 g jemne mleteho hoveziho masa 1 lzice worchester omacky 1 lzicka mleteho noveho koreni 1 lzicka rajskeho protlaku 1/2 lzicky mleteho koriandru hrst nasekane hladkoliste petrzelky 1 lzice olivoveho oleje sul a pepr na omacku: 3 brambory 400 g mrazeneho hrasku 4 strouzky cesneku 4 vrchovate lzice rajskeho protlaku cca 1,5 l vyvaru (nebo bujon a vodu) velka hrst cerstveho koriandru spetka skorice lzicka cukru sul a pepr olej.

Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem
Zvětšit obrázek

Recept na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem

Recept na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem:
Vsechny suroviny na kulicky smichame, radne propracujeme rukama a tvaruje mensi kulicky. Brambory oloupeme, nakrajime na kosticky, osolime a ve vyssi vrstve oleje opeceme do zlatova. Stejnym zpusobem zprudka, kratce, opeceme i masove kulicky. Do hrnce s vyssim okrajem prendame opecene brambory, masove kulicky, pridame prolisovane strouzky cesneku, hrasek, zalijeme vyvarem, ve kterem jsme rozmichali rajsky protlak a nechame cca 15 minut povarit. Nakonec vmichame nasekany koriandr. Dochutime soli, cukrem, peprem a skorici. Kdo rad ostrejsi, muze do omacky vmichat harrisu. Podavame s ryzi.

Poznámka k receptu na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem:
U nás je to tapa, ktorá sa vyskytuje vo veľkej väčšine barov (bar je názov pre zariadenie, kde sa dá rýchlo najesť; to nie je nočný lokál, ako sa rozumie v Čechách a na Slovensku). Názov tejto tak typickej tapy je "Albóndigas" (množné číslo od slova "Albóndiga"), pretože hoci je to tapa, podávajú sa teplé 3-4 v malej kameninovej nádobe, ktorá dobre drží teplotu). Názov začína "Al-", čo ukazuje na pravdepodobný arabský pôvod tohoto jedla (Arabi tu boli niekoľko storočí...). Na rozdiel od horeuvedeného receptu, tu sa používa miešané mleté mäso (hovädzie a bravčové - vepřové), pretože výsledok je šťavnatejší ako len čisto z hovädzieho, čo je pravdepodobne hebrejská verzia. Na tom vidno rozdiel oproti pravdepodobne pôvodnému receptu, ktorý používa baranie mäso, keďže Arabi kvôli svojmu náboženskému presvedčeniu bravčové mäso nejedia. Omáčka býva rôzne kombinovaná, napríklad s hrachom ako v tomto recepte, alebo len hustejšia rajčinová; rajčinová s rôznou zeleninou; s červeným vínom atď. Tu je zvykom obaliť guličky veľkosti golfovej loptičky v múke aby sa nerozpadali, opražiť a až potom dusiť alebo variť 15-20 min. Do mäsa sa pridáva 1 vajce, aby sa gule lepšie spolu držali. Zemiaky sa tu do tohoto jedla nedávajú. Naši príbuzní z Československa dnes varia toto jedlo po skúsenostiach, získaných v tunajších baroch.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aisha
  • Datum vložení: 09.03.2013
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: na kulicky: 300 g jemne mleteho hoveziho masa 1 lzice worchester omacky 1 lzicka mleteho noveho koreni 1 lzicka rajskeho protlaku 1/2 lzicky mleteho koriandru hrst nasekane hladkoliste petrzelky 1 lzice olivoveho oleje sul a pepr na omacku: 3 brambory 400 g mrazeneho hrasku 4 strouzky cesneku 4 vrchovate lzice rajskeho protlaku cca 1,5 l vyvaru (nebo bujon a vodu) velka hrst cerstveho koriandru spetka skorice lzicka cukru sul a pepr olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist