| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na 3D - Iglů s tučňáky
        Recept na 3D - Iglů s tučňáky je zařazen v kategorii dorty.
        K přípravě 3D - Iglů s tučňáky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          Piškot:      9 vajec      9 lžic cukru krupice      9 lžic polohrubé mouky      2 lžíce oleje      1 prdopeč ( prášek do pečiva )    Krém:      2 světlé pudinky (vanilka nebo banán)      500 ml mléka      2 másla      20 - 30 dkg moučkového cukru      na tmavý krém podle chuti 200 - 300 gramů čokolády    Ovoce:       4 banány na kolečka nebo jakékoli ovoce dle chuti    Domácí marcipán:      20 dkg suš. mléka Lactino polotučné      20 dkg moučk. cukru      3 lžíce medu      2 lžíce oleje      2 lžíce vody      1 - 2 lžička aroma sladká mandle      potr. barvy obyčejné      2-5 x namočené ruce      Na dopracování dle potřeby solamyl a mouč. cukr.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na 3D - Iglů s tučňáky
      Recept na 3D - Iglů s tučňáky: Piškot:  Žloutky si vyšleháme s cukrem a olejem do pěny,pak vmícháme mouku a prášek do pečiva,nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílku. Bílky přidáme do těsta lehkým vmícháváním ručně - už nešlehat. Přidáte-li kakao bude mít tmavý korpus nebo obarvíte kakaem jen polovinu těsta a střídavě budete do formy lít po lžících na sebe, budete mít krásné kruhové mramorování.Není suchý!    Krém:  Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500 - 600 ml na oba dohromady.  Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout.  Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí.    Domácí marcipán:  Suš. mléko a cukr v míse pořádně promícháme a zbavíme hrudek, přidáme ost. suroviny a ručně hněteme těsto, napřed hrudkovatí a po chvíli se začne spojovat. Pracovní plochu si posypeme moučk. cukrem nebo když hodně lepí troškou solamylu a  propracováváme až se vše spojí v pevnou hmotu. Můžeme několikrát namočit ruce do vody a propracovávat, v žádném případě nepřidávat další  vodu po lžících. Sice by se lépe pracovalo, ale marcipán by byl říkdý a tekl by na dortu a figurky by nedržely tvar.    Rady:      Na potahování dortu si dělám o trošku měkčí hmotu a na figurky hutnější.      Marcipán ze šuš. mléka není úplně bílý, potřebujete-li bílý, musíte přidat bělobu.      Chcete-li barevný, tak po vypracování těsta vmícháte barvu dle potřeby ( práškové v sáčcích, gelové, pudrové )      Práškové obyšejné potr. barvy rozředíte v pár kapkách alkoholu-nejlépe vodka.
  Poznámka k receptu na 3D - Iglů s tučňáky: Je nádherný asi ho udělám pro vnoučka,jste prostě šikulka      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu 3D - Iglů s tučňáky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: bubutop  (Stáňa)                      
 - Datum vložení: 03.01.2012                      
 - Počet porcí: n/a                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Dorty 
                      
 - Suroviny: Piškot:      9 vajec      9 lžic cukru krupice      9 lžic polohrubé mouky      2 lžíce oleje      1 prdopeč ( prášek do pečiva )    Krém:      2 světlé pudinky (vanilka nebo banán)      500 ml mléka      2 másla      20 - 30 dkg moučkového cukru      na tmavý krém podle chuti 200 - 300 gramů čokolády    Ovoce:       4 banány na kolečka nebo jakékoli ovoce dle chuti    Domácí marcipán:      20 dkg suš. mléka Lactino polotučné      20 dkg moučk. cukru      3 lžíce medu      2 lžíce oleje      2 lžíce vody      1 - 2 lžička aroma sladká mandle      potr. barvy obyčejné      2-5 x namočené ruce      Na dopracování dle potřeby solamyl a mouč. cukr
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na 3d - iglů s tučňáky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na 3D - Iglů s tučňáky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď 3D - Iglů s tučňáky
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |