RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na 3D Dino na houbách + postup

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na 3D Dino na houbách + postup, recepty 3D Dino na houbách + postup, 3D, Dino, na, houbách, +, postup


Recept na 3D Dino na houbách + postup

Recept na 3D Dino na houbách + postup je zařazen v kategorii dorty. K přípravě 3D Dino na houbách + postup budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piškotový základ: 8 vajec 480 g cukr moučka 200 ml vroucí voda 300 ml olej 500 g hladké mouky 2x prdopeč (kakao asi 4 lříce, jestli chcete mramorový) Krém banánový: banánový puding ze 1/4 l mléka (sladit méně) 1,5 kostky másla přibližně 5 rozmixovaných banánů nebo Krém vanilkový lehký: 2 světlé pudinky (vanilka nebo banán) 500 - 600 ml mléka 2 másla 20 - 30 dkg moučkového cukru na tmavý krém podle chuti 200 - 300 gramů čokolády Mléčný marcipán domácí potah: 20 dkg suš. mléka Lactino polotučné 20 dkg moučk. cukru 3 lžíce medu 2 lžíce oleje 2 lžíce vody 1 - 2 lžička aroma sladká mandle potr. barvy obyčejné (barvy dle potřeby) 2-5 x namočené ruce Na dopracování dle potřeby solamyl a mouč. cukr.

3D Dino na houbách + postup
Zvětšit obrázek

Recept na 3D Dino na houbách + postup

Recept na 3D Dino na houbách + postup:
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z bílků s polovinou cukru a opatrně vmícháme do těsta ručně. Pečeme na dvou plechách světlý a tmavý zvlášť z poloviny těsta na pečícím papíru. Krém banánový: Je to úplně jednoduché, ale hlavně výborné. Všechny suroviny - puding, máslo, banány - musí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou, aby se krém nesrazil. Hotový vychladlý puding vyšlehejte. Zvlášť vyšlehejte máslo, přidejte rozmixované banány (počet opravdu záleží na individuální chuti každé z vás). Potom zašlehejte i puding (případně trochu přislaďte). Nebojte se nejdřříve poměrně řídké konsistence - po chvilce šlehání krém opravdu ztuhne. Musím říct, že se s ním pracuje mnohem lépe než třeba s čokoládovým. Opravdu je tuhý, neteče, hezky drží tvar. Krém vanilkový: Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500 - 600 ml na oba dohromady. Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí. Mléčný marcipán: Suš. mléko a cukr v míse pořádně promícháme a zbavíme hrudek, přidáme ost. suroviny a ručně hněteme těsto, napřed hrudkovatí a po chvíli se začne spojovat. Pracovní plochu si posypeme moučk. cukrem nebo když hodně lepí troškou solamylu a propracováváme až se vše spojí v pevnou hmotu. Můžeme několikrát namočit ruce do vody a propracovávat, v žádném případě nepřidávat další vodu po lžících. Sice by se lépe pracovalo, ale marcipán by byl říkdý a tekl by na dortu a figurky by nedržely tvar. Punčovina na dotvarování + potažení: zbytky piškotu, krému, rumu nebo marmelády smícháme na hmotu ze které tvarujeme nadočnicové oblouky, hřbet a můžeme i nohy. Dotvarujeme dle našich představ a pomažeme krémem, ale slabou vrstvu a necháme zatuhnout v lednici do druhého dne, pak uhladíme rukama před potahováním. Budete-li do krému dávat ovoce, nesmí se dotýkat marcipánu po potažení, protože by marcipán tekl, dejte ovoce dál od krajů a pak se vzniklé nerovnosti a díry zamažou krémem. Z marcipánu vyválíme placku asi 3 mm silnou a dostatečně velkou, aby pokryla celého Dina a ještě byly přesahy, uhladíme dle těla a odřežeme přebytky. Doděláme tlamku, oči, obočí, puntíky a drápy, na krk mašli a je to.

Poznámka k receptu na 3D Dino na houbách + postup:
Rady: Na potahování dortu si dělám o trošku měkčí hmotu a na figurky hutnější. Marcipán ze šuš. mléka není úplně bílý, potřebujete-li bílý, musíte přidat bělobu. Chcete-li barevný, tak po vypracování těsta vmícháte barvu dle potřeby ( práškové v sáčcích, gelové, pudrové ) Práškové obyšejné potr. barvy rozředíte v pár kapkách alkoholu-nejlépe vodka.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu 3D Dino na houbách + postup, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: bubutop (Stáňa)
  • Datum vložení: 27.09.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Piškotový základ: 8 vajec 480 g cukr moučka 200 ml vroucí voda 300 ml olej 500 g hladké mouky 2x prdopeč (kakao asi 4 lříce, jestli chcete mramorový) Krém banánový: banánový puding ze 1/4 l mléka (sladit méně) 1,5 kostky másla přibližně 5 rozmixovaných banánů nebo Krém vanilkový lehký: 2 světlé pudinky (vanilka nebo banán) 500 - 600 ml mléka 2 másla 20 - 30 dkg moučkového cukru na tmavý krém podle chuti 200 - 300 gramů čokolády Mléčný marcipán domácí potah: 20 dkg suš. mléka Lactino polotučné 20 dkg moučk. cukru 3 lžíce medu 2 lžíce oleje 2 lžíce vody 1 - 2 lžička aroma sladká mandle potr. barvy obyčejné (barvy dle potřeby) 2-5 x namočené ruce Na dopracování dle potřeby solamyl a mouč. cukr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na 3d dino na houbách + postup, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na 3D Dino na houbách + postup - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď 3D Dino na houbách + postup

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist