RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na 3-barevný mazanec

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na 3-barevný mazanec, recepty 3-barevný mazanec, 3-barevný, mazanec


Recept na 3-barevný mazanec

Recept na 3-barevný mazanec je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě 3-barevný mazanec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: 200ml 12% smetany 1 kostka droždí 90g třtinového cukru 250g polohrubé mouky 250g hladké mouky 1 vejce 2 žloutky 100g másla 1 vanilkový cukr kůra z 1 citronu špetka soli "OBARVENÍ": I. díl: 60g mletého máku, 40ml mléka, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička skořice II. díl: 100g nastrouhané mrkve, 50g rozinek, 100ml rumu, 2 lžíce hl.mouky III. díl: 50g nasekaných mandlí a ořechů bílek/celé vejce na potření + sekané mandle/plátky na ozdobu.

3-barevný mazanec
Zvětšit obrázek

Recept na 3-barevný mazanec

Recept na 3-barevný mazanec:
1. Z vlažné smetany, droždí, 1 lžíce cukru a 2 lžic polohrubé mouky nechat vzejít kvásek. 2. V míse smíchat zbylé ingredience na těsto, přidat kvásek a vypracovat hladké těsto. To rozdělit na 3 díly (dva stejné a jeden z nich trochu větší). 3. Každý díl "obarvit" zapracováním příslušných ingrediencí (do největšího dílu těsta patří mandle a ořechy). 4.Všechny díly nechat 40-60min kynout (lehce poprášené, zakryté, na teplém místě). 5. Každý díl vyválet na cca 70cm dlouhé váleček a splést cop. Na plechu nechat kynout ještě aspoň 15min. Poté potřít bílkem nebo celým vejcem, posypat mandlemi a péct na 180°C mn 30min (pak test špejlí), kdyby povrch příliš tmavl, zakrýt alobalem. A pak už jen pocukrovat a HEZKÉ VELIKONOCE!

Poznámka k receptu na 3-barevný mazanec:
Recept je z čsp. GURMET (duben 2012) a je vynikající, i když trochu pracnější. Původně to měl být VĚNEC, ale nebyla po ruce kulatá forma. V příp. že byste chtěli věnec, dejte doprostřed formy misku dnem vzhůru, celé to potáhněte pečicím papírem a cop kolem misky otočte (bude bránit tomu, aby se střed věnce spekl k sobě). Díl těsta, do kterého patří madle a ořechy je větší proto, že k ostatním dílům se přidává ingrediencí VÍC, tak aby pak nebyl "chudák" a velikostí se rovnal zbylým dvěma.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu 3-barevný mazanec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kanyla (Kamila)
  • Datum vložení: 05.06.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: TĚSTO: 200ml 12% smetany 1 kostka droždí 90g třtinového cukru 250g polohrubé mouky 250g hladké mouky 1 vejce 2 žloutky 100g másla 1 vanilkový cukr kůra z 1 citronu špetka soli "OBARVENÍ": I. díl: 60g mletého máku, 40ml mléka, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička skořice II. díl: 100g nastrouhané mrkve, 50g rozinek, 100ml rumu, 2 lžíce hl.mouky III. díl: 50g nasekaných mandlí a ořechů bílek/celé vejce na potření + sekané mandle/plátky na ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na 3-barevný mazanec, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na 3-barevný mazanec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď 3-barevný mazanec

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist