RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zelí "Chameleon"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zelí "Chameleon", recepty Zelí "Chameleon", Zelí, "Chameleon"


Recept na Zelí "Chameleon"

Recept na Zelí "Chameleon" je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Zelí "Chameleon" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
0,75 kg plecka nebo vykoštěného vepřového kolena /je lepší/, rajčatový protlak 2 ks po 140 g z Kauflandu, 1,5 kg nakrájeného bílého hlávkového zelí /střední hlávka/, vegeta, zlatý hovězí bujon Maggi, větší cibule, olej, sůl,brambory, 2 lžice cukru, podravka, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, voda.

Zelí
Zvětšit obrázek

Recept na Zelí "Chameleon"

Recept na Zelí "Chameleon":
Cibuli si nakrájíme nadrobno, kterou na oleji zpěníme.Poté přidáme nakrájené plecko na menší kostičky. Osolíme, okmínujeme a orestujeme. Až se maso zatáhne, podlejeme cca 1 dcl vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené zelí a dolijeme cca 1,5 l vody. Voda sahá lehce pod okraj zelí. Okořeníme podravkou a hovězím bujonem. Vaříme dopoloměkka. Poté dáme na kostičky nakrájené syrové brambory. Až je vše měkké, přidáme rajské protlaky a záklechtku /mouka smíchaná s vodou/.Dokořeníme cukrem a solí nebo vegetou a vaříme ještě cca 10 minut. Konzistence má být spíše řidší /taková hustější polévka/. Chuť má být sladkokyselá. Můžete i dokyselit octem, ale já jsem měla kyselý protlak, takže jsem nepoužila. U nás podáváme zásadně s chlebem. Dobrou chuť:)

Poznámka k receptu na Zelí "Chameleon":
A proč zelí "Chameleon"? Protože, když ho dáme do hrnce je bílé a v konečné fázi se změní v červené:-))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelí "Chameleon", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
  • Datum vložení: 05.03.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 0,75 kg plecka nebo vykoštěného vepřového kolena /je lepší/, rajčatový protlak 2 ks po 140 g z Kauflandu, 1,5 kg nakrájeného bílého hlávkového zelí /střední hlávka/, vegeta, zlatý hovězí bujon Maggi, větší cibule, olej, sůl,brambory, 2 lžice cukru, podravka, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, voda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelí "chameleon", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelí "Chameleon" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelí "Chameleon"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist