RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou, recepty Závitky z kýty, se slaninou a dekorou, Závitky, kýty, se, slaninou, dekorou


Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou

Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Závitky z kýty, se slaninou a dekorou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g kýty/použila jsem koňskou kýtu 140 g Anglické slaniny 4 lžíce koření Dekora/hořčičné semínko,drcený česnek,zelenina,kapie 4 lžíce hladké mouky 2 lžíce sladké uzené papriky/pokud nemáme použijeme obyčejnou 2 lžíce oleje 1 cibule sůl,mletý pepř vývar na podlití/může být i z kostky(použila jsem z morkových kostí a hovězího masa) 1 lžíce plnotučné hořčice.

Závitky z kýty, se slaninou a dekorou
Zvětšit obrázek

Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou

Recept na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou:
Z masa utvoříme 2pláty, které paličkou rozklepeme do stran. Osolíme, opepříme a každý plát posypeme 2lžícemi dekorového koření. Poklademe slaninou a zavineme do závitků. Závitky zajistíme nití a obalíme v mouce, do které jsme přidali uzenou papriku. Po obalení závitků dáme paprikovou mouku stranou k pozdějšímu použití na zahuštění šťávy. Pokud nám zbylo kousek slaniny, nakrájíme ji společně s cibulí nadrobno a vše v hrnci na rozehřátém oleji 3minuty restujeme. Přidáme závitky a necháme zprudka ze všech stran zatáhnout. Podlijeme a slabým varem dusíme pod poklicí do měkka. Během dušení občas podlijeme a promícháme ode dna. Použijeme-li papiňák, po zatažení závitků podlijeme 300ml horkého vývaru a od doby varu vaříme na slabém plameni pod tlakem 55minut. Měkké maso vyndáme ze šťávy a tu zahustíme záklechtkou, kterou si připravíme tak, že ve 200ml chladného vývaru rozmícháme odloženou mouku a vlijeme do vařící šťávy. Přidáme hořčici a slabým varem za občasného promíchání vaříme ještě 20minut. Konzistenci šťávy přizpůsobíme podle sebe. Můžeme ještě malinko naředit vývarem, nebo naopak, silnějším varem můžeme nechat zhoustnout. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nití zbavené závitky nakrájíme na porce, ohřejeme a podáváme se šťávou a vhodnou přílohou. Můžeme také část závitků nakrájet na tenčí plátky a chladné podávat s kyselou okurkou a čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou:
Koně, jako takové miluji. Zvláště jejich nádherný pohled, který Vámi proběhne doslova až do srdce. Ale i těmto zvířatům se stávají různé úrazy, skončí na jatkách a poté na pultě v masně. Kdo má problémy s masem tohoto ušlechtilého zvířete, může jídlo připravit z kolouška, srnky, jelena, nebo z telátka.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závitky z kýty, se slaninou a dekorou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 08.06.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 600 g kýty/použila jsem koňskou kýtu 140 g Anglické slaniny 4 lžíce koření Dekora/hořčičné semínko,drcený česnek,zelenina,kapie 4 lžíce hladké mouky 2 lžíce sladké uzené papriky/pokud nemáme použijeme obyčejnou 2 lžíce oleje 1 cibule sůl,mletý pepř vývar na podlití/může být i z kostky(použila jsem z morkových kostí a hovězího masa) 1 lžíce plnotučné hořčice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závitky z kýty, se slaninou a dekorou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závitky z kýty, se slaninou a dekorou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závitky z kýty, se slaninou a dekorou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist