RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Závin z listového těsta s česnekem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Závin z listového těsta s česnekem, recepty Závin z listového těsta s česnekem, Závin, listového, těsta, česnekem


Recept na Závin z listového těsta s česnekem

Recept na Závin z listového těsta s česnekem je zařazen v kategorii studená kuchyně. K přípravě Závin z listového těsta s česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 listové těsto (400 g), 250 g krájeného moravského uzeného (nebo šunkový salám), 1 kysaná smetana 200 ml, 250 g taveného sýra, 3 stroužky utřeného česneku, malá hrst strouhanky, 1 vejce.

Závin z listového těsta s česnekem
Zvětšit obrázek

Recept na Závin z listového těsta s česnekem

Recept na Závin z listového těsta s česnekem:
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si ingredience rozdělíme na 2 poloviny. Polovinu listového těsta rozválíme na placku asi 20x40 cm. Kysanou smetanu, tavený sýr a česnek vidličkou umícháme na kaši.Protože na potření závinů nám bude stačit půlka vejce, rozmícháme ho v hrnečku a půlku přimícháme do sýrové kaše. Prostředkem těsta položíme do řady za sebou plátky uzeného, potřeme sýrovou kaší a mírně posypeme strouhankou. Na to dáme další vrstvu masa nebo salámu, znovu sýr atd. až vše spotřebujeme. Pak lehce přehodíme okraje přes sebe a uložíme na vodou vypláchnutý plech spojem dolů, nebo šikmo nařízneme okraje a ozdobně zapleteme. Potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 10 min, pak snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 10 min. Troubu nesmíme asi 15 min otevírat! Závin dobře drží pohromadě a nejlepší je vlažný.

Poznámka k receptu na Závin z listového těsta s česnekem:
Vyzkoušeno, upečeno, snězeno. Přítel mi řekl, že česnekové jednohubky jsou přežitek, od teď budeme péct už jen česnekové štrůdly... haha

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závin z listového těsta s česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 22.08.2008
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Studená kuchyně
  • Suroviny: 1 listové těsto (400 g), 250 g krájeného moravského uzeného (nebo šunkový salám), 1 kysaná smetana 200 ml, 250 g taveného sýra, 3 stroužky utřeného česneku, malá hrst strouhanky, 1 vejce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závin z listového těsta s česnekem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závin z listového těsta s česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závin z listového těsta s česnekem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist