RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:…..

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….., recepty Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….., Základní, hnědá, omáčka, odborně, nazývaná:…..


Recept na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:…..

Recept na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….. je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Jo, já to sem napíšu a strýček Rejpal nebo jeho tetka mi budou lát, že mi tam něco schází nebo přebejvá. Neboli, že to není přesně. 2 cibule 3 mrkve 2 kořeny petržele ½ kořenového nebo 1 klacík /řapíkatý celer 30 dkg ořez ze šunky od kosti , Dvě kila telecí nebo hovězí kosti , 20 dkg slaniny, snítku tymiánu, bobkový list, případně nové koření a celý pepř ½ kostky přepuštěného máslo, Olej podle potřeby 1 l víno Madeira- je fakt drahé. Lze nahradit jiným vínem podobné chuti, tmavší polosladké červené s kořeněnou chutí. Dej tam Vavřince a je to. Nezapomeňte osolit. Sice mně za to budou nadávat, ale neskočím proto z okna. Množství surovin lze upravit podle toho jaké množství chceme uvařit. Koření podle vlastní chuti. To víš, nevaříš prvně. Tři listy, čtyři bobky a deset-patnáct pepřů. To nechám na tobě..

Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:…..
Zvětšit obrázek

Recept na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:…..

Recept na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:…..:
Suroviny a postup jsou přizpůsobeny možnostem našich vážených přátel a čtenářů. Trochu teorie neuškodí. Toto je základ všech hnědých omáček. Nemusíte pro domácí použití vařit z tohoto základu, ale je dobré nalít do tvořítek a nechat zmrznout. Potom používat na takzvané dotažení. Někdy se tím dá zachránit i malinko pokažené dílo. Já tomu říkám zázračný uzdravovač omáček. Tak tedy vezmi tašku a upaluj do zeleniny. Kup od každého jak je psáno. U Jarouška v masně sis zamluvila co bylo třeba, tak se tam zastav, šibalsky na něj mrkni. Vezmi co Ti přichystal, on tomu rozumí, neboj se a věř mu, kosti jistě nasekal. Poděkuj, případně zaplať a hurá domů. Sekni taškou na kredenc, sprdni dětí a uvař kafíčko. Než ho vypiješ, tak ti zlatíčko z leknutí, ač nechtíc, očistí tu zeleninu. Zvládáš je, máš to zmáknutý. Pochval sama sebe a dej se do díla. Nakrájej zeleninu na větší kousky, řekněme tak 1-2 cm silné. Pro metr ho nežeň, je tam fotbal a čistil. Cibulku nasekej na hrubo. Vezmi kastrol tak veliký, aby se to v něm pěkně restovalo. Restuj zeleninku na oleji /másle/ nebo obojím, teď musíš rozhodnout, jak tmavou omáčku chceš mít. Čím víc orestuješ, tím bude tmavší. Míchej, nekoukej, dej si decku toho červeného. Přidej tam ty kosti, slaninku nakrájenou na kostky jo, jo šunčičku nežrat, nakrájet a šup s tím do kastrolu. Přidej to máslíčko, podlij vínem, klidně půl litru. Přidej vodu - litr? Hele, podle potřeby a teď to dej na plotnu a nech pomalu vařit a vařit a - no klidně čtyři hodinky. Dlouho? No to není, v původní vlasti to vaří dvanáct i více hodin. Je to hotové? No to není, ale ty kosti vyhoď. Že bys dala ještě deci a není? Jo děvečko, byl ten fotbálek a u toho červené chutná. Nezlob se na něj, je na Tebe hodnej a že už to není to, co bývalo, ale to víš, lepšího po málu. A bude se to zhoršovat. Nech si kecy na koledu, práce nečeká. Všechno přelij přes cedník a co ti zůstane - v ceďáku to rozmixuj, vím, vím, od Ježuly dostala. Jsi šikulka, víš si rady. Dej to do toho kastrolu a pořádně to promíchej a pokud je toho polovina původního množství, tak je to hotové. Nechej vychladit, jo můžeš tam škrábnout sardelku nebo trochu pasty, ale to můžeš udělat, až když budeš dělat ptáky nebo podobné dobroty. Nalij do tvořítka a nech zmrazit. Používej, jak bylo popsáno. Budou tě milovat, velebit, hýčkat, nikdy tě nevymění, to mi věř, až uvaříš a přidáš, jak jsem psal. Dávám možnost přidat cokoli se ti bude zdát že se to tam hodí. Už to asi nebude základní. Pokud to bude chutnat tobě, robátkům i taťkovi, tak je to jedině dobře.

Poznámka k receptu na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:…..:
Zase, kdo vyfotí, ať přidá. Než mně přijedou hladová robátka, to bude trvat. Už mají své a tak na mně ... ne ne mají dědu pořád rádi.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: podle potřeby
  • Datum vložení: 01.08.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: Jo, já to sem napíšu a strýček Rejpal nebo jeho tetka mi budou lát, že mi tam něco schází nebo přebejvá. Neboli, že to není přesně. 2 cibule 3 mrkve 2 kořeny petržele ½ kořenového nebo 1 klacík /řapíkatý celer 30 dkg ořez ze šunky od kosti , Dvě kila telecí nebo hovězí kosti , 20 dkg slaniny, snítku tymiánu, bobkový list, případně nové koření a celý pepř ½ kostky přepuštěného máslo, Olej podle potřeby 1 l víno Madeira- je fakt drahé. Lze nahradit jiným vínem podobné chuti, tmavší polosladké červené s kořeněnou chutí. Dej tam Vavřince a je to. Nezapomeňte osolit. Sice mně za to budou nadávat, ale neskočím proto z okna. Množství surovin lze upravit podle toho jaké množství chceme uvařit. Koření podle vlastní chuti. To víš, nevaříš prvně. Tři listy, čtyři bobky a deset-patnáct pepřů. To nechám na tobě.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:…..

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist