|
Recept na Višňovo-smetanový dort
Recept na Višňovo-smetanový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Višňovo-smetanový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 250g hl. mouky, 125g cukru, 1 balíček van. cukru, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce, 150ml oleje, 75ml mléka, 1 lžička kakaa Náplň: 500ml smetany ke šlehání, 250g tvarohu, 100g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, višňový kompot Dále: 1 balíček čirého dortového želé, 250ml šťávy z kompotu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Višňovo-smetanový dort
Recept na Višňovo-smetanový dort: Na těsto důkladně promícháme (vyšleháme) všechny suroviny kromě kakaa. Dvě třetiny těsta dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Dobře okapané višně rovnoměrně naskládáme na těsto, na okrajích ponecháme asi 1 cm volné místo. Do zbylého těsta vmícháme kakao a těsto nalijeme na višně a uhladíme. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 35-40 minut. Na náplň si ušleháme smetanu do tuha. Smícháme tvaroh s oběma cukry a připravíme želatinový ztužovač podle návodu na oblae se 100ml vlažné vody a vmícháme ho do tvarohového krému. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Krém natřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Z dortového želé a šťávy z kompotu připravíme podle návodu želé. Horké želé nalijeme na tvarohovo-smetanový krém a dort dáme na 2-3 hodinky vychladit do ledničky. Poté uvolníme okraj dortové formy a podáváme.
Poznámka k receptu na Višňovo-smetanový dort: Na želé je možno použít samozřejmně i červené želé a vodu. Višňový kompot však dá želé úplně jinou barvu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Višňovo-smetanový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aanicka (Anna Kubincová)
- Datum vložení: 29.08.2009
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 250g hl. mouky, 125g cukru, 1 balíček van. cukru, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce, 150ml oleje, 75ml mléka, 1 lžička kakaa Náplň: 500ml smetany ke šlehání, 250g tvarohu, 100g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, višňový kompot Dále: 1 balíček čirého dortového želé, 250ml šťávy z kompotu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na višňovo-smetanový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Višňovo-smetanový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Višňovo-smetanový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|