RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku, recepty Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku, Vepřová, roláda, listovým, špenátem, lehkou,


Recept na Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku

Recept na Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřová plec (kýta) 1,5 kg, špenát čerstvý listový 250 g, nebo mrazený listový asi 7-8 válečků, sůl, pepř barevný drcený, česnek 1 hlavička - asi 8 větších stroužků, cibule 4 ks, olivový olej 1 lžička, olej slunečnicový 1 lžíce, mouka hladká 3 - 4 lžíce, máslo 50 g, koňak 4 lžíce, smetana 31%..

Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku

Recept na Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku:
Vepřové maso očistíme a prořízneme na celistvý plát. Zlehka jej naklepeme přes fólii - maso nerozklepeme na tenko, jen ho spíš paličkou zformujeme do jednotného plátu. Česnek oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na hrubší kostky. Čerstvý špenát přebereme, propláchneme a zlehka osušíme. Na větší pánvi si rozehřejeme lžičku oliv. oleje, vsypeme polovinu česneku, rozvoníme jej a přidáme připravené špenátové listy. Ty na pánvi zlehka prohodíme a děláme je jen tak dlouho, než lehce zavadnou. Pak pánev odstavíme z tepla. Mrazený špenát necháme povolit, zbavíme ho přebytečné vody dále postupujeme stejně jako u čerstvého. Troubu si zapneme na 180 °C. V pekáčku si rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a restujeme jí do zlatova. Mezitím si plát masa osolíme, posypeme hrubě pomletým pepřem a zbylým česnekem. Maso pokapeme 2 lžícemi koňaku a poklademe připraveným špenátem. Zlehka ho osolíme, poklademe pár "lístky" másla a polijeme 2 lžícemi smetany. Roládu si zavineme a sepneme jehlami, nebo stáhneme provázkem. Roládu zvenčí osolíme a posypeme hrubě mletým pepřem. Hotovou cibuli odhrneme ke stranám pekáčku, vložíme roládu a ze všech stran jí opečeme do zatažení masa. Poté maso podlijeme vroucím vývarem (vodou) do 1/3 výšky masa, přiklopíme poklicí a vložíme do rozpálené trouby, kde jí za občasného otočení a podlití (jen pokud je potřeba! ) pečeme do měkka. Dle použité masa je to přibližně 1,5 hod. Během pečení seškrabujeme do šťávy přípečky ze stran pekáčku - pro pěknou finální barvu omáčky. Hotovo roládu vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou a restujeme aby nebyla mouka syrová. Poté podlijeme studeným vývarem (vodou), pečlivě prošleháme metličkou, aby se nám neudělaly hrudky a necháme provářet asi 20 min. Poté omáčku přepasírujeme do hrnce, přidáme smetanu a jen zlehka zavaříme (smetana musí mít pokojovou teplotu, jinak se v horké omáčce srazí). Nakonec přilijeme zbylý koňak, přidáme pár vloček másla a omáčku vypneme. Do omáčky ještě zlehka nameleme špetku barevného pepře. Je to už jen pro finální vůni a chuť omáčky. Roládu zbavíme jehel / nití, pokrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku:
Maso si můžete připravit dopředu - plát osolit, opepřit, pokapat koňakem, zavinout a nechat pár hodin uležet. Maso krásně zkřehne a provoní se . Pak už jen rozvinete, přidáte náplň a dále dle receptu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 24.06.2013
  • Počet porcí: 8 - 10 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřová plec (kýta) 1,5 kg, špenát čerstvý listový 250 g, nebo mrazený listový asi 7-8 válečků, sůl, pepř barevný drcený, česnek 1 hlavička - asi 8 větších stroužků, cibule 4 ks, olivový olej 1 lžička, olej slunečnicový 1 lžíce, mouka hladká 3 - 4 lžíce, máslo 50 g, koňak 4 lžíce, smetana 31%.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist