RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky, recepty Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky, Vepřová, pečeně, na, rozmarýnu, plněnými, jablky


Recept na Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky

Recept na Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Maso: 1500 g vepřového masa na pečení (použila jsem kýtu) 2 stroužky česneku 1 KL soli 2 větvičky rozmarýnu 1 velká cibule nakrájená na kolečka 500 ml zeleninového vývaru Jablka: 4 velká jablka (podle počtu strávníků) 1 malá cibule 50 g másla 50 g jemné strouhanky 1 KL jemně sekaného rozmarýnu nastrouhaná kůra z jednoho citronu sůl a pepř Na dokončení: 2 PL brusinkové nebo rybízové marmelády (dala jsem obojí) 2 PL jablečného octa (opatrně, raději méně a dochutit).

Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky

Recept na Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky:
Rozpálíme troubu na 220°C. Maso dobře omyjeme, osušíme a pořádně vmasírujeme česnek utřený se solí. Necháme 20 min odpočívat. Mezitím si do pekáčku rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Položíme na ni maso, rozmarýnové větvičky, zalijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct na 30 min. Po uplynutí této doby teplotu snížíme na 200°C, odkryjeme a pečeme další cca hodinu. Na náplň do jablek si na másle usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibulku, osolíme, opepříme, přidáme jemně nastrouhanou kůru z citronu, strouhanku a dobře dosmažíme. Teď je čas připravit jablíčka. Oloupeme je, vykrojíme jadřince a naplníme směsí z pánve. Po uplynutí cca hodiny pečení naskládáme kolem masa naplněná jablíčka, ta i maso potřeme omáčkou z rozvařené marmelády a octa a ještě asi 20 min dopékáme. Hotové maso i jablka vyndáme a uchováme v teple, šťávu přecedíme, popřípadě dochutíme ještě lžící marmelády (to podle chuti). Maso nakrájíme na plátky a s jablíčkem podáváme s máslovou bramborovou kaší.

Poznámka k receptu na Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky:
Zdrojem je staré číslo Apetitu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: senky (Jana)
  • Datum vložení: 29.01.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Maso: 1500 g vepřového masa na pečení (použila jsem kýtu) 2 stroužky česneku 1 KL soli 2 větvičky rozmarýnu 1 velká cibule nakrájená na kolečka 500 ml zeleninového vývaru Jablka: 4 velká jablka (podle počtu strávníků) 1 malá cibule 50 g másla 50 g jemné strouhanky 1 KL jemně sekaného rozmarýnu nastrouhaná kůra z jednoho citronu sůl a pepř Na dokončení: 2 PL brusinkové nebo rybízové marmelády (dala jsem obojí) 2 PL jablečného octa (opatrně, raději méně a dochutit)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně na rozmarýnu s plněnými jablky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist