RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová krkovice plněná česnekem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová krkovice plněná česnekem, recepty Vepřová krkovice plněná česnekem, Vepřová, krkovice, plněná, česnekem


Recept na Vepřová krkovice plněná česnekem

Recept na Vepřová krkovice plněná česnekem je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová krkovice plněná česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1200 g vepřové krkovice vcelku/můžeme nahradit vepřovou plecí 1a1/2 palice česneku provázek,nebo nit na upevnění masa na marinádu budeme potřebovat 350 ml černého 10% piva 1 lžíci oleje 4 lžíce Worcesteru 2 lžíce čerstvého na jemno nastrouhaného zázvoru ½ lžičky mletého pepře na pečení budeme potřebovat 2 lžíce vepřového sádla 1 lžičku celého kmínu 1 větší cibuli nakrájenou nadrobno 4 větší stroužky česneku nasekaného nadrobno vodu na podlití sůl.

Vepřová krkovice plněná česnekem
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová krkovice plněná česnekem

Recept na Vepřová krkovice plněná česnekem:
V menším, hlubším hrnci s pokličkou, kde nám natěsno vejde celý kus masa, umícháme z uvedených surovin marinádu. Do očištěného a osušeného masa uděláme ostrým nožem hluboké zářezy, které mírně osolíme a do každého zářezu dáme tolik oloupaných stroužků česneku, kolik tam vejde. Maso upevníme pro udržení tvaru nití a naložíme nejlépe přes noc do hrnce s připravenou marinádou. Po uležení maso z marinády osušíme, osolíme a vložíme do hlubší pánve na cibuli a česnek, který jsme nechali cca 5minut orestovat na rozehřátém sádle s kmínem. Maso necháme ze všech stran prudce zatáhnout a poté ho přemístíme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme zbytkem marinády, přidáme 200 ml horké vody a přiklopíme druhým dílem pekáčku. Vložíme do předehřáté trouby a na střední výkon pečeme přibližně 120minut. V průběhu pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby malinko podlíváme horkou vodou. V závěru pečení odstraníme víko, do výpeku seškrábeme výpečky , které se utvořily po stranách pekáče a maso dopečeme doměkka. Z masa odstraníme nitě, nařežeme na porce a podáváme například s knedlíkem a se zelím. Také můžeme část upečeného masa odložit stranou a další den krájet na tenké plátky, ke kterým podáváme pečivo namazané ztuhlým vypečeným sádlem.

Poznámka k receptu na Vepřová krkovice plněná česnekem:
Zelí jsem dělala podle receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/34438-kedlubnove-z... jen jsem na začátku přidala na drobné kostičky nakrájenou slaninu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová krkovice plněná česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 19.09.2014
  • Počet porcí: 7
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1200 g vepřové krkovice vcelku/můžeme nahradit vepřovou plecí 1a1/2 palice česneku provázek,nebo nit na upevnění masa na marinádu budeme potřebovat 350 ml černého 10% piva 1 lžíci oleje 4 lžíce Worcesteru 2 lžíce čerstvého na jemno nastrouhaného zázvoru ½ lžičky mletého pepře na pečení budeme potřebovat 2 lžíce vepřového sádla 1 lžičku celého kmínu 1 větší cibuli nakrájenou nadrobno 4 větší stroužky česneku nasekaného nadrobno vodu na podlití sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová krkovice plněná česnekem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová krkovice plněná česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová krkovice plněná česnekem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist