RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou, recepty Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou, Vepřová, játra, kapustou, barevnou, zeleninou


Recept na Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou

Recept na Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150 anglické slaniny 500 g vepřových jater 1 cibule 4 cherry rajčata 300 g kapusty 2 stonky pokrájeného řapíkatého celeru 1 červená pokrájená paprika maďarská ostřejší papriková pasta sypká červená paprika 1 PL hořčice sůl, pepř, 1-2 snítky libečku pro chuť omáčky zelená nať z jarních cibulek hladká mouka na zahuštění olej, vývar z kostí.

Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou

Recept na Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou:
Připravíme si nejříve vepřová játra. Očistíme je od blanek a tuku. Omyjeme je a důkladně papírovýma utěrkama pak i osušíme. Pokrájíme na plátky a naložíme na cca 2 hodiny do směsi z hořčice, pokrájené zelené natě z jarní cibulky a ostřejší maďarské paprikové pasty. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme, sloupneme a pokrájíme na kostičky. Červenou papriku a kapustu omyjeme a pokrájíme na nudličky. Slaninu a cibuli také pokrájíme na kostičky a necháme na malém množství oleje spolu s pokrájenou cibulkou lehce orestovat. Přisypeme trochu sypké červené papriky a vložíme do tohoto připraveného základu naložené plátky jater. Zprudka je orestujeme, aby se nám pěkně zatáhla. Přidáme pokrájená rajčátka, na vyvaření libeček, pokrájenou červenou papriku, pokrájený řapíkatý celer a vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí ve vlastní šťávě po dobu cca 15 – 20 minut. Poté přisypeme pokrájenou kapustu a ještě dusíme cca 8 minut. Mezitím si rozmícháme hladkou mouku s vychladlým vývarem a vlijeme ji podušeným játrům a k zelenině. Povaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem. Podáváme s těstovinami, nebo rýží, podle každého. Zdobíme petrželkou.

Poznámka k receptu na Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou:
Děkuji za milé komentáře

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 15.09.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 150 anglické slaniny 500 g vepřových jater 1 cibule 4 cherry rajčata 300 g kapusty 2 stonky pokrájeného řapíkatého celeru 1 červená pokrájená paprika maďarská ostřejší papriková pasta sypká červená paprika 1 PL hořčice sůl, pepř, 1-2 snítky libečku pro chuť omáčky zelená nať z jarních cibulek hladká mouka na zahuštění olej, vývar z kostí
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist