RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně, recepty Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně, Vánočka, Pokladů, klasické, české, kuchyně


Recept na Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně

Recept na Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
230 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí (cca 20 g), 115 ml vlažného mléka, 60 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru (8g), 70 g změklého másla, 4 g soli, 5 g nastrouhané citronové kůry, 1 vejce, 35 g rozinek, 35 g nasekaných loupaných mandlí, mandlové lupínky na posypání, rozšlehané vajíčko na pomazání.

Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně
Zvětšit obrázek

Recept na Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně

Recept na Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně:
Těsto zaděláme tzv. na omládek: do mísy smícháme polohrubou a hladkou mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme do něj 2/3 mléka a rozdrobíme droždí. Ze stran do něj po troškách vmícháváme mouku dokud nevznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Povrch posypeme jemnou vestvou hladké mouky a necháme v teplém místě asi 30 minut vzejít. Přidáme všechny ostatní suroviny (oba cukry, máslo, sůl, citronovou kůru a vejce), dolijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto. Nakonec vmícháme rozinky a mandle. Těsto vyndáme a necháme 30 minut vyzrát (odpočinout) na válu (pod těsto se nejvíce hodí dřevo, ale ani plastem nic nezkazíte), nevhodný je nerez nebo mramor, protože chladí. Odpočinuté těsto rozdělíme na 6 dílů (o váze cca 100g), každý vyválíme válečkem na placku, stočíme a rukou vyválíme na pramen asi 30 cm dlouhý. Těsto tak pěkně utáhneme a vánočka se nebude rozplétat. Prameny na jednom konci spojíme a upleteme vánočku. Vánočku dáme na plech a necháme hodinu kynout. Pomašlujeme vejcem, posypeme mandlovými lupínky a pečeme 40-50 minut v troubě rozehřáté na 160 °C. Po upečení jsem vánočku potřela rozpuštěným máslem s trochou rumu:)

Poznámka k receptu na Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně:
Opravdu moc dobrá vánočka, všem chutnala. Recept je naprosto perfektní.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Haribacek (Zdiška)
  • Datum vložení: 20.02.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 230 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí (cca 20 g), 115 ml vlažného mléka, 60 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru (8g), 70 g změklého másla, 4 g soli, 5 g nastrouhané citronové kůry, 1 vejce, 35 g rozinek, 35 g nasekaných loupaných mandlí, mandlové lupínky na posypání, rozšlehané vajíčko na pomazání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánočka z pokladů klasické české kuchyně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist