RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky, recepty Těsto všestranného využití pro začátečníky, Těsto, všestranného, využití, začátečníky


Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky

Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Těsto všestranného využití pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
několik plátků toustového chleba, nejlépe toho světlého amerického,1 lžíce stolního oleje, ale olivový ne, vlažné mléko, špetka soli a polohrubá mouka.

Těsto všestranného využití pro začátečníky
Zvětšit obrázek

Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky

Recept na Těsto všestranného využití pro začátečníky:
Toustový chléb natrháme na menší kousky a zalejeme vlažným mlékem a olejem, ale nesmíme ho nalít příliš, aby to neplavalo, jen do mírného zvlhnutí. Pak přisypáváme mouku a zapracováme ji rukou do vláčného těsta. Těsto musí být takové konzistence, aby šlo válet, což na podmoučněné podložce posléze provedeme. Formičkou nebo skleničkou vykrojíme kolečka, naplníme náplní a uvaříme ve vroucí vodě. Po vyplavání vaříme už jen cca 2 - 3 minuty. Jako sladkou náplň jsem použila švestková povidla, na slano je mleté uzené maso, ale mohlo by být i jiné.

Poznámka k receptu na Těsto všestranného využití pro začátečníky:
Nemusíte se toho bát, s těstem se pěkně pracuje, po vyválení kolečko podeberu širší špachtlí nebo nožem. Lze ho použít i jako základ pod pizzu, kdo chce, přidá do něj vajíčko, ale není to třeba. Budete překvapeni jeho chutí, na slano do něj dávám navíc lžičku vegety a chci ho vyzkoušet v řídším provedení ještě na halušky a původním na cibulový koláč, ale třeba i vás z něj něco napadne udělat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Těsto všestranného využití pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 14.07.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: několik plátků toustového chleba, nejlépe toho světlého amerického,1 lžíce stolního oleje, ale olivový ne, vlažné mléko, špetka soli a polohrubá mouka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na těsto všestranného využití pro začátečníky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Těsto všestranného využití pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Těsto všestranného využití pro začátečníky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist