RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem, recepty Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem, Terinka, kachních, jater, konfitovaným, kachním, stehnem


Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem je zařazen v kategorii předkrmy. K přípravě Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2x400 g kachních jater 1 konfitované kachní stehno 1 lžíce kachního sádla 1 větší šalotka 6 g rozdrceného pepře "mignonnette" 6 g cukr 5 cl Portského vína 12 g sůl Kromě toho: Prkénko nebo překližka, o něco menší než je vnitřní rozměr terinky. Papír na pečení.

Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Zvětšit obrázek

Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

Recept na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem:
Játra očištíme od žil. Zahřejeme porto-nevařit-společně se solí,cukrem a rozdrceným pepřem, aby se cukr a sůl rozpustily. Necháme vychladit. Játra rozložíme do hlubší nádoby a zalijeme svařeným portem.Necháme marinovat 2-3 hodiny. Mezitím si připravíme kachní stehno. Obereme maso z kostí a odstraníme kůži. Vidličkou maso rozmělněníme-natrháme-na jemno. Na pánvi si rozehřejeme kachní sádlo a na něm si zesklovatíme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme rozmělněné maso. Na mírném ohni necháme 4-5 minut provařit. Z jater slejeme marinádu, kterou přidáme na pánev k masu a necháme ji trochu zredukovat.Odstavíme a necháme vystydnout. Předehřejeme si troubu na 110°C. Do keramické terinky dáme jednu část kachních jater, rukou dobře přimáčkneme aby jsme měly játra po celém dně. Na to dáme vrstvu vychladlého masa se šalotkou, kterou rozprostřeme po celé ploše nádoby. Zakončíme vrstvou z jater kterou opět rukou přimáčkneme. Terinku dáme do hlubšího pekáčku do kterého nalijeme do poloviny horkou vodu a ve vodní lázni necháme péci 1 hodinu a 15 minut. Poté vyndáme terinku z trouby a z vodní lázně a necháme odpočinout při pokojové teplotě +/- 1 hodinu. Opět vrátíme do stejného pekáčku, který nám poslouží při zachycení přebytečného tuku. Připravíme si prkénko, které zabalíme do papíru na pečení. Prkénko dáme na vrch terinky mírně přitlačíme a zatížíme např. nějakou konzervou. Společně s pekáčkem a zátěží uložíme terinku do lednice na +/- 10 hodin. Po celou dobu necháme terinku zátíženou. Po vyndání z lednice očistíme terinku od tuku, sebereme tuk z pekáčku a sundáme zabalené prkénko v papíru. Tuk, který jsme sebraly rozehřejeme a přes jemné sítko nalejeme zpět navrch terinky. Dáme zpět do lednice kde necháme terinku dva dny odležet.

Poznámka k receptu na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem:
*Podáváme s opečenou bagetkou, ovocnou omáčkou a bílým sladkým vínem typu ledové. *Pepř "mignonnette" není tak jemný jako klasický pepř mletý. *I když to v receptu není uvedeno přidal jsem do jater na jemné plátky nakrájené lanýže. *Rozměry terinky, kterou jsem použil 18x13x9 cm. *Je vhodné zkonzumovat terinku do 6 dní. *Originální recept "Terrine de foie gras de canard au confit fondant" je z knihy "Mes 100 recettes de foie gras" od Jeana-Charlesa Karmanna.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Miquel
  • Datum vložení: 24.02.2012
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Předkrmy
  • Suroviny: 2x400 g kachních jater 1 konfitované kachní stehno 1 lžíce kachního sádla 1 větší šalotka 6 g rozdrceného pepře "mignonnette" 6 g cukr 5 cl Portského vína 12 g sůl Kromě toho: Prkénko nebo překližka, o něco menší než je vnitřní rozměr terinky. Papír na pečení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist