RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené, recepty Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené, Švestky, kořeněné, mlsaly, jak, stvořené


Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené

Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené je zařazen v kategorii saláty. K přípravě Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na sirup: 150 ml suchého červeného vína 4 lžíce tmavého balzamika ( ocet ) 100 g třtinového cukru 3 cm skořice 2 hvězdičky badyánu trochu čerstvě drceného pepře 5 cm zázvoru 400 g švestek hrst nasekaných jader z vlašských ořechů 250 g sýra s modrou plísní, např. Caesar Bleu 100 g směsi listových salátů ( zde roketa a little red ).

Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené
Zvětšit obrázek

Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené

Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené:
V rendlíku svaříme ocet, víno a třtinový cukr. Přidáme všechno koření a ze zázvoru, který jsme si najemno nastrouhali, vymačkáme v ruce jen šťávu, a tu samozřejmě přidáme taky do rendlíku. Vaříme na prudkém plameni 5 - 10 minut tak, abychom získali konzistenci sirupu, či řidšího medu. Omyté, zralé, ale pevné švestky, ideálně bez pana domácáho :-))), vložíme do voňavého rozvaru, zeslabíme plamen a táhneme cca 8 minut. Lžičkou švestičky pěkně a s láskou obracíme a opatrně olizujeme lžičku...Pozor.. pálí! Holky švestkový časem odhodí stud a tím pádem částečně i slupku. Omytý a odkapaný salát rozložíme na talíře, vložíme švestky, pohážeme kostkami sýra ( alea iacta est.. ) a ořechy nahrubo nadrcenými. Zakápneme švestkovým sirupem a už jen bužírujem. Můžeme konzumovat za tepla i za studena. A budete pochválena :-)

Poznámka k receptu na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené:
Inspirace: Chvilka v kuchyni. Tímto děkuji autorovi receptu p. Jiřímu Vašákovi z Nového Města na Moravě. Pane Jiří, je to náramná dobrota :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 14.10.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Saláty
  • Suroviny: Na sirup: 150 ml suchého červeného vína 4 lžíce tmavého balzamika ( ocet ) 100 g třtinového cukru 3 cm skořice 2 hvězdičky badyánu trochu čerstvě drceného pepře 5 cm zázvoru 400 g švestek hrst nasekaných jader z vlašských ořechů 250 g sýra s modrou plísní, např. Caesar Bleu 100 g směsi listových salátů ( zde roketa a little red )
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist