RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svatební dort -srdce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svatební dort -srdce, recepty Svatební dort -srdce, Svatební, dort, -srdce


Recept na Svatební dort -srdce

Recept na Svatební dort -srdce je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Svatební dort -srdce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piškot: 21 dkg polohrubé mouky 21 dkg krupicového cukru 8 vajec 5 lžic horké vody 2 lžičky kypřícího prášku citronová kůra Krém: 50 dkg másla 1/2 l mléka 2 vanilkové pudingy 25 dkg krupicového cukru Marcipánová hmota: 20 dkg ml. cukru 10 dkg sušeného polotučného mléka voda (přidáváme po lžících tak dlouho, až se při zpracování vytvoří hmota, která je tuhostí podobná plastelině) Na zabarvení marcipánu pro růžičky lze použít Barvu pro použití v potravinách. Dá se koupit v drogerii. marmeláda na potření jednoho dílu dortu kokosová moučka na obalení.

Svatební dort -srdce
Zvětšit obrázek

Recept na Svatební dort -srdce

Recept na Svatební dort -srdce:
Žloutky ušleháme s cukrem (můžeme pár lžiček oddělit na sníh),po 15 minutách šlehání přidáme během šlehání po lžicích horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Do vyšlehané hmoty přidáváme střídavě prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme přišlehali zbytek cukru. Promícháváme pomalu, ať těsto neklesne. Vlejeme do vymaštěné a moukou vysypané formy, na jejíž dno dáme raději pečící papír. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu. Já peču v plynové troubě, tak teplotu nedokážu odhadnout, ale knoflík od trouby mám v poloze podle hodinových ručiček mezi 7 a 8. Po vychladnutí rozkrojíme dort na 3 díly a pokapeme rumem. Já krájím dort až druhý den po upečení. Snadněji se krájí. Krém: V mléku rozmícháme pudingový prášek spolu s cukrem a uvaříme hustý puding, který po uvaření necháme za častého míchání zchladit na teplotu másla.Puding rozšleháme a po lžících zašleháváme změklé máslo. Spodní díl dortu potřeme krémem, položíme na něj prostřední díl, který potřeme marmeládou a poté krémem. A nakonec položíme vrchní díl. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Na vrchní díl položíme rozválený plát marcipánu(ne příliš tenký, aby se netrhal a rovně zakryl povrch), zarovnáme okraje nožem nebo nůžkami odstřihneme přesahující části a zdobíme krémem, různými doplňky z marcipánu a jinými ozdobami.

Poznámka k receptu na Svatební dort -srdce:
Tento dort byl můj první výtvor, co se týká použití a zpracování marcipánové hmoty. Růžičky a lístky jsem tvořila poprvé v životě, ale ty jsem raději dělala z hotového barevného marcipánu zakoupeného v cukrárně. Snad se trochu povedly :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svatební dort -srdce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: pipre (Jana)
  • Datum vložení: 18.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Piškot: 21 dkg polohrubé mouky 21 dkg krupicového cukru 8 vajec 5 lžic horké vody 2 lžičky kypřícího prášku citronová kůra Krém: 50 dkg másla 1/2 l mléka 2 vanilkové pudingy 25 dkg krupicového cukru Marcipánová hmota: 20 dkg ml. cukru 10 dkg sušeného polotučného mléka voda (přidáváme po lžících tak dlouho, až se při zpracování vytvoří hmota, která je tuhostí podobná plastelině) Na zabarvení marcipánu pro růžičky lze použít Barvu pro použití v potravinách. Dá se koupit v drogerii. marmeláda na potření jednoho dílu dortu kokosová moučka na obalení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svatební dort -srdce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svatební dort -srdce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svatební dort -srdce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist