RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou, recepty „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou, „Studená, delikatesa“:, Mátová, zmrzlina, čokoládou


Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou

Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené. K přípravě „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
160 ml smetany se 40% tuku 180 ml mléka 160g čokolády se 70% kakaa 100g mátové čokolády 3 lžíce třtinového cukru 70g čerstvé máty.

„Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Zvětšit obrázek

Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou

Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou:
Smetanu smíchejte s většinou mléka (stranou si nechte tak 50ml, které uložíte do ledničky) a přidejte všechnu mátu. Oslaďte 3 lžícemi třtinového cukru a ohřívejte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut. Mezitím si do tepluvzdorné mísy (nejlépe ne nerezové) nalámejte 160g čokolády s vysokým obsahem kakaa. Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a nechte čokoládu rozpustit. Přes jemné sítko přelijte mátovou smetanu do rozpuštěné čokolády a pomocí stěrky vymíchejte v kompaktní směs. Zatímco směs chladne, nakrájejte pomocí ostrého nože (nejlépe keramického) mátovou čokoládu na malé kousky. Jakmile mátový krém úplně vychladne, přímíchejte k němu odložené mléko. Směs přelijte do zmrzlinovače a nechte ho běžet asi tak 35 minut. Přimíchejte nalámanou čokoládu a uložte v uzavřené nádobě do mrazničky. Každých 20 minut zmrzlinu pořádně promíchejte, až bude mít tu správnou konzistenci. Naservírujte do pohárů či oplatkových misek a ozdobte lístky máty a čokoládou.

Poznámka k receptu na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou:
Tipy a triky k tomuto recceptu, stejně jako kompletně rozfocený postup najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/matova-zmrzlina-s...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 12.11.2012
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 160 ml smetany se 40% tuku 180 ml mléka 160g čokolády se 70% kakaa 100g mátové čokolády 3 lžíce třtinového cukru 70g čerstvé máty
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „studená delikatesa“: mátová zmrzlina s čokoládou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist