RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala", recepty Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala", Šťavnatá, všehochuť, aneb"co, lednice, dala"


Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"

Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala" je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 ks kuřecích horních stehen 6 větších cibulí 9 větších stroužků česneku 8 žampionů 2 nožky klobásy 100 g gazdovské slaniny 100 g loveckého salámu 1 pl oleje 1 dl bílého vína na marinádu: 2 dl bílého vína 2 pl sladké chilli omáčky 2 pl sladké sojové omáčky 1 kl nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu ½ kl mletého chilli 5 stroužků prolisovaného česneku.

Šťavnatá všehochuť aneb
Zvětšit obrázek

Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"

Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala":
Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc zavíčkované uležet. Cibuli, česnek a žampiony očistíme, cibuli překrájíme na čtvrtiny, česnek na plátky a žapiony na polovinu. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, lovecký salám na silnější čtverečky a slaninu nakrájíme na delší silnější špalíčky. Maso z marinády vytáhneme dírovanou naběračkou a dáme na pánvici s rozehřátým olejem orestovat(zatáhnout). Takto připravené maso přendáme i s výpekem do zapékací mísy, přidáme zbývající nakrájené suroviny, podlijeme marinádou a vínem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na ¾ výkon 40minut. 10minut před dokončením víko odstraníme, troubu ubereme na poloviční výkon a dopečeme na barvu. Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i rýže, můžeme podávat také jen s pečivem.

Poznámka k receptu na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala":
Opět můj "ledničkový" experiment. Kuřecí maso bylo z nějakých chcípáčků a po vykostění ho moc nebylo. Potřebovala jsem udělat víc porcí a tak nezbylo, než vybrakovat zbytky z lednice A protože máme rádi cibuli i česnek, tak jsem množstvím nešetřila. Šťávička byla velice chutná a všehochuť ostatních surovin moc dobrá. Manžel měl tuhle chutnou baštu s pečivem a já jsem si k tomu opekla brambory.(Ale k té šťávičce by byla lepší bramborkašula:-))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 05.05.2012
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 4 ks kuřecích horních stehen 6 větších cibulí 9 větších stroužků česneku 8 žampionů 2 nožky klobásy 100 g gazdovské slaniny 100 g loveckého salámu 1 pl oleje 1 dl bílého vína na marinádu: 2 dl bílého vína 2 pl sladké chilli omáčky 2 pl sladké sojové omáčky 1 kl nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu ½ kl mletého chilli 5 stroužků prolisovaného česneku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist