RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rýžovo-fazolový pilaf

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rýžovo-fazolový pilaf, recepty Rýžovo-fazolový pilaf, Rýžovo-fazolový, pilaf


Recept na Rýžovo-fazolový pilaf

Recept na Rýžovo-fazolový pilaf je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Rýžovo-fazolový pilaf budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
125g rýže (směs dlouhozrnné a divoké), 50g červené čočky, 400g konzerva směsi fazolí, 300 ml zeleninového vývaru, 200g konzerva sekaných rajčat, 15g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky cayenského pepře, 3 větší vejce, sůl, směs bylinek (sušených nebo čerstvých).

Rýžovo-fazolový pilaf
Zvětšit obrázek

Recept na Rýžovo-fazolový pilaf

Recept na Rýžovo-fazolový pilaf:
V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme jemně pokrájený česnek a kurkumu a promícháme. Jakmile začne česnek vonět (né hnědnout) přisypeme rýži a červenou čočku. Promícháme, zalijeme vývarem , přidáme sekaná rajčata, skořici a cayenský pepř. Snížíme plamen, přikryme pokličkou a vaříme asi 20 minut nebo dokud není všechna tekutina vsáknutá a rýže není měkká. Poté přimícháme scezené fazole kousek másla a necháme ještě 2-3 minuty prohřát. Mezitím si připravíme vaječný svítek. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla s 1 lžicí olivového oleje. Vejce jemně prošleháme, ochutíme solí a vmícháme bylinky. Nalijeme na pánev a smažíme z obou stran. Jakmile je vaječná směs hotová, smotáme ji do ruličky a nakrájíme na tenké plátky. Na talíř servírujeme rýžovo-fazolový pilaf společně s vaječným svítkem.

Poznámka k receptu na Rýžovo-fazolový pilaf:
Je možné přimíchat i hrášek nebo kukuřici http://www.lucasinka.cz recept je z anglické kuchařky "Step-by-step vegetarian"

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rýžovo-fazolový pilaf, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
  • Datum vložení: 18.08.2011
  • Počet porcí: 2-3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 125g rýže (směs dlouhozrnné a divoké), 50g červené čočky, 400g konzerva směsi fazolí, 300 ml zeleninového vývaru, 200g konzerva sekaných rajčat, 15g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky cayenského pepře, 3 větší vejce, sůl, směs bylinek (sušených nebo čerstvých)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rýžovo-fazolový pilaf, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rýžovo-fazolový pilaf - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rýžovo-fazolový pilaf

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist