RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec, recepty Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec, Rajčatová, kuřecí, stehna, bylinkami, -, parní, hrnec


Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec

Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuřecí stehna s kostí 2 ks, sůl, čerstvé oregano 1 lžíce, provensálské koření (nemusí být), rajčata cherry 250 g, česnek 3 stroužky. Mouka hladká 1 lžička, máslo lžička, rajčat. protlak 1 lžička. Rýže, sůl + hřebíček 2 ks..

Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec
Zvětšit obrázek

Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec

Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec:
Asi 10 rajčátek si nakrájíme na plátky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí stehna očistíme a opatrně z nich odhrneme kůži. Stehna si osolíme, posypeme oreganem a poklademe plátky rajčat a česneku. Kůži opatrně přetáhneme zpátky a stehna shora posypeme špetkou provensálského koření a lehce osolíme. Připravená stehna dáme do parní nádoby a přiklopíme. Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, přidáme nádobu s kuřaty a necháme pařit asi 40 min. Rýži si propláchneme vodou, necháme okapat a dáme do přídavné nádobky na rýži. Poté rýži zalijeme vodou (1 díl rýže na 1,5 dílu vody - dle rýže). Rýži osolíme a přidáme hřebíček. Po 40 min. paření kuřete si ze spodní nádoby hrnce slijeme vývar do hrnku. Rýži si dáme do parního hrnce - pod kuře - a necháme ještě asi 20 min. pařit. Mezitím si v kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a uděláme si světlou jíšku. Tu zalijeme částí vývaru z hrnečku a necháme asi 15 min. provářet. Na malé pánvi si rozehřejeme kousek másla a na něm orestujeme pokrájený česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Poté přidáme lžičku protlaku, lehce orestujeme a vše přendáme do provařené šťávy v kastrolku. Šťávu dle chuti dosolíme, přidáme pokrájené oregano. Hotové kuře buď na talíři přelijeme šťávou s rajčaty, nebo si dáme porce kuřete ještě na chvíli do hotové šťávy prohřát a pak servírujeme s rýží.

Poznámka k receptu na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec:
Teď v letních dnech si ráda dělám jídla, u kterých nemusím trávit moc času a po kterých mi nebude moc těžko. Proto jsem zkusila tuto variantu. Rajčatový protlak se dávat nemusí, ale jídlo má od něj nejen pěknou barvu,ale i dobrou chuť. Místo něj, se může do hotové šťávy přidat pát kapek citronové šťávy. Stehna si lze vykostit- zkrátí se tím doba paření, nebo je naříznout v kloubu, aby se lépe přohřívala. Lze použít i maso bez kůže.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 24.08.2011
  • Počet porcí: 2 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Kuřecí stehna s kostí 2 ks, sůl, čerstvé oregano 1 lžíce, provensálské koření (nemusí být), rajčata cherry 250 g, česnek 3 stroužky. Mouka hladká 1 lžička, máslo lžička, rajčat. protlak 1 lžička. Rýže, sůl + hřebíček 2 ks.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist