RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pikantní losos s nádivkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pikantní losos s nádivkou, recepty Pikantní losos s nádivkou, Pikantní, losos, nádivkou


Recept na Pikantní losos s nádivkou

Recept na Pikantní losos s nádivkou je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Pikantní losos s nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 losos s kůží (asi 2 kg) vyfiletovaný mořská sůl pepř Nádivka: 1 svazek jarní cibulky 2 malé červené chilli papričky čerstvý zázvor - asi 5 cm 2 větší stroužky česneku 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje 50g kokosového krému (mléka) 400g loupaných krevet Omáčka: 2 polévkové lžíce limetkové šťávy 2 polévkové lžíce medu 2 polévkové lžíce sójové omáčky.

Pikantní losos s nádivkou
Zvětšit obrázek

Recept na Pikantní losos s nádivkou

Recept na Pikantní losos s nádivkou:
Nejdříve si připravíme nádivku. Cibulku nasekáme na nudličky. Papričku podélně rozkrojíme, vyndáme jádřinec a semínka a nakrájíme ji na nudličky. Stejně na nudličky nakrájíme i oloupaný zázvor. Oloupaný česnek nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku (část si necháme na dozdobení), zázvor, papričku a česnek. Na středním plameni opékáme do změknutí (asi 5 minut). Pak přidáme kokosový krém a vaříme do zhoustnutí. Pokud použijeme mléko, trvá to déle. V případě, že použijeme syrové krevety (šedé), přidáme je asi 4 minuty před koncem a mícháme dokud nezrůžoví. Vypneme a odstavíme. Pokud použijeme krevety předvařené, přidáme je až po vypnutí. Směs necháme trochu vychladnout. Očistěné filety lososa osolíme, opepříme a do kůže uděláme ostrým nožem zářezy ve tvaru X (aby nám kůže nepopraskala). Plech vyložíme pečícím papírem, položíme si na něj nastříhaný potravinářský provázek a na ten položíme první filet kůží dolů. Na filet rozprostřeme připravenou nádivku. Položíme druhý filet kůží nahoru a filety k sobě svážeme provázkem. Pečeme v toubě vyhřáté na 220°C asi 15 - 20 minut. Než se ryba upeče, v rendlíku si ohřejeme limetkovou šťávu, přidáme med a po rozpuštění sójovou omáčku. Druhou chilli papričku podélně rozkrojíme, vyndáme jadřinec a semínka. Papričku nakrájíme na tenké nudličky které smícháme s cibulkou, kterou jsme si nechali na zdobení. Po dopečení lososa přendáme na servírovací talíř, přelijeme omáčkou a dozdobíme cibulkou s papričkou.

Poznámka k receptu na Pikantní losos s nádivkou:
Jůů,tak to bych si dala+12

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní losos s nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dooga
  • Datum vložení: 19.12.2012
  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 1 losos s kůží (asi 2 kg) vyfiletovaný mořská sůl pepř Nádivka: 1 svazek jarní cibulky 2 malé červené chilli papričky čerstvý zázvor - asi 5 cm 2 větší stroužky česneku 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje 50g kokosového krému (mléka) 400g loupaných krevet Omáčka: 2 polévkové lžíce limetkové šťávy 2 polévkové lžíce medu 2 polévkové lžíce sójové omáčky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní losos s nádivkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní losos s nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní losos s nádivkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist