RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Omáčky špek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsk

Recepty - Omáčky špek

Omáčky - návody k vaření - online kuchařka

Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích, např. ve francouzštině a v angličtině. Jedna ze základních omáček je bešamel. Omáčka pro salát se nazývá dresing. Omáčka určená k namáčení se jmenuje dip. K dochucování omáček se používají dochucovadla, tekutá i další koření (Maggi, Worcestrová omáčka, sojová omáčka). V Česku jsou velmi rozšířené omáčky, které jsou hutné, obsahují maso a dávají se jako doplněk ke knedlíkům či jiné příloze.

Slanina nebo také špek je označení pro solené či uzené vepřové sádlo. Vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu. Samotná slanina se vyrábí naložením do soli na několik týdnů a případně pozdějším vyuzením. Slanina se používá buď v syrovém stavu ve studené kuchyni, typicky chlebíčky, nebo se dále tepelně zpracovává jako hlavní součást jídla nebo jako doplněk.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů
Nejlepší recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) Zvěřinu je nutné alespoň dva dny předem naložit. Maso odblaníme, prošpikujeme špekem, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tř...
Nejlepší recept na Falešný španělský ptáček
Falešný španělský ptáček Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6) a pak k ní přihodíme maso a osmahneme. Pak přihodíme plnotučnou hořčici, ještě vše...
Čertova omáčka s rýží
Čertova omáčka s rýží Na oleji orestujeme cibuli na proužky, pak přidáme česnek na plátky a feferonku na kousky. Pak přidáme na nudličky nakrájené oloupané špekáčky a zarestujeme. V misce si smícháme hořčici, kečup a červené víno. Touto směsí zalijeme špekáčky se zeleninou a...
Svíčková s karamelem - recept od maminky
Svíčková s karamelem Hovězí zadní prošpikujeme špekem(čím více, tím lépe) masíko je pak šťavnaté), a dáme orestovat na pánev s olejem. Musí se pěkně zatáhnout.(Nesolte)! Poté masíčko dáme do pekáče. Scedíme halali a dáme orestovat také, na pánev, kde zůstal olej z masa...
Recept na Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče
Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče 1. Maso našpikujeme – nožem uděláme do masa na několika místech po obou stranách zářezy, do nichž vetkneme špalíčky špeku (zbytek přidáme do základu) a osolíme, opepříme. 2. Připravíme si základ omáčky: V kastrole rozpustíme sádlo s máslem v poměru...
Recept na Kuře na zelenině s bramborovým knedlíkem
Kuře na zelenině s bramborovým knedlíkem Do pekáčku si dáme sádlo, nakrájený špek, hořčici, nakrájenou zeleninu. Na to si položíme omytá, osolená a opepřená stehna a zalijeme vodou. Pečeme doměkka. Měkké maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme, přidáme bujón a necháme ho rozvařit. Popřípadě mů...
Omáčka s hovězím masem, špekem a cibulkou
Omáčka s hovězím masem, špekem a cibulkou Cibuli nakrájíme na jemno a dáme s trochou oleje do tlakového hrnce. Na to poklademe maso nakrájené na kostky, špek pokrájený na drobno a žampióny. Krátce orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme masox, libeček, jarní cibulku, pórek, nové koření, pepř, kmín a h...
Rychlá tlačenková omáčka
Rychlá tlačenková omáčka Uzený špek si nakrájíme na kostičky a dáme zesklovatět na pánev. Na vysmahlý tuk přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Na cibulku dáme na drobno pokrájené 3 plátky drůbeží ( nebo jiné ) tlačenky a necháme rozpustit. osolíme, opepří...
Recept na Recept na Segedinský guláš III.
Recept na Segedinský guláš III. Postup: Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osol...
Svíčková
Svíčková V hrnci rozehřejeme špek, nakrájený na kostičky, přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme a přidáme prošpikované 3 dny naložene maso. Orestujeme a podlejeme 1 litem vroucí vody. Přidáme koření a 2 kostky zeleninového bujonu. Vaříme 2 hodiny, maso vyjmeme a...
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem - recept od maminky
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem Nejdříve si přichystáme sladkokyselý nálev: smícháme 2 litry studené vody s 12 zarovnanými PL cukru, 5 ČL soli a 4 PL octa. Důkladně promícháme. Elektrický sporák si nastavíme na č. 6. V hrnci (papíňáku) na oleji osmahneme kořenovou zeleninu s kořením ...
 
Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje

Omáčky

Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist